Review: Mercure Amersfoort3 min leestijd

Mercure, accor, Amersfoort, hotel

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week verbleef ik twee nachten bij het Mercure te Amersfoort voor een korte citytrip. Amersfoort is een leuke stad en bovendien ben je met de trein snel in Amsterdam of Utrecht. Mijn voorkeur gaat normaal gesproken niet uit naar accor, maar ik had deze keer het Mercure geboekt vanwege de gunstige ligging.

Het Mercure hotel bevindt zich op 10 minuten lopen van het station van Amersfoort. Direct bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet en welkom geheten. Het was net na de middag en ik gaf aan dat we 2 nachten zouden verblijven. Ik had deze 2 nachten gescheiden geboekt, omdat we pas later besloten een nacht extra te verblijven in Amersfoort. Gelukkig was dit geen probleem. De vriendelijke medewerkster gaf aan de we voor de eerste nacht geüpgraded waren naar een Privilege kamer met uitzicht op de stad. De tweede nacht konden we ook upgraden met bijbetaling van slechts 15 euro. Na het voldoen van de borg van 50 euro kregen we een kamer toegewezen op de hoogste verdieping.

Mercure, accor, Amersfoort, hotel
Het uitzicht vanuit onze kamer op het centrum van Amersfoort.

Ik kreeg bij het inchecken tevens twee vouchers voor een welkomstdrankje. Dit is een van de voordelen van een elite status bij Accor. Andere voordelen zijn o.a. zonder extra kosten vroeger of later uitchecken en indien mogelijk een upgrade van je kamer. De hoeveelheid voordelen hangt af van je specifieke status. Kijk voor meer informatie op de website van accor.

Kamer

Bij binnenkomst rook het fris op de kamer. De kamer was ruim opgezet en heeft een moderne uitstraling. Naast een groot tweepersoonsbed en een bureau stond er nog een fauteuil. Het grote lcd-scherm was voorzien van diverse aansluitingen, waaronder voor USB. Handig als je ’s avonds een film of serie wil kijken! Op het bureau stond tevens een printer.

Mercure, accor, Amersfoort, hotel
Het bureau met printer en LCD-tv.

In de hoek naast het bureau stond een klein tafeltje met glazen, mokken, een waterkoker en een Nespresso-apparaat.

Mercure, accor, Amersfoort, hotel
Het koffiehoekje!

Het tweepersoonsbed lag heerlijk en was voorzien van een nachtkastje met stopcontact aan weerszijden.

Mercure, accor, Amersfoort, hotel
Het ruime tweepersoonsbed!

Badkamer

De badkamer was ook ruim opgezet en voorzien van een regendouche. Een nadeel van Mercure vind ik dat er in veel gevallen een knijpflacon met douche/wasgel is bevestigd aan de muur in plaats van kleine verpakkingen met shampoo, douche gel en body lotion. Bovendien was de tube in dit geval ook nog eens geheel leeg. Gelukkig werd deze de volgende dag wel vervangen door een nieuwe flacon.

Mercure, accor, Amersfoort, hotel
De ruime badkamer met regendouche.
Mercure, accor, Amersfoort, hotel
De badkamer was ruim opgezet, maar helaas niet voorzien van douchegel en shampoo.

Bar Timeless

We zijn tweemaal in de bar geweest om wat te drinken. De bar heeft een moderne uitstraling en je kunt er ook dineren. Beide keren dat we er waren was het er erg rustig. In de bar kun je ’s ochtends gebruik maken van het ontbijtbuffet, maar daar hebben wij vanwege de hoge prijs van afgezien.

Amersfoort

Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het centrum van Amersfoort. Het is een leuke stad om een dag te vertoeven. Het centrum is compact, maar wel erg mooi. Overal vind je leuke straatjes en pleinen met in het weekend ook nog eens regelmatig live muziek! En vergeet zeker de stadsmuur en Koppelpoort niet!

Mercure, accor, Amersfoort, hotel
Herfst in Amersfoort!

Na een dagje Amersfoort zijn we ’s avonds nog naar de bioscoop geweest. Deze vind je namelijk direct tegenover het hotel! De volgende dag zijn we met de trein naar Amsterdam geweest. Vanuit Amersfoort ben je namelijk in slechts 30 minuten al in Amsterdam. En Amersfoort is bovendien aangesloten op het nachtnet! Als je op zoek bent naar een goed en betaalbaar hotel in de buurt van Amsterdam is dit hotel zeker een goede keus!

Overzicht

Voordelen

- Zonder extra kosten vroeg inchecken
- Upgrade kamer (eerste nacht)
- Zeer vriendelijk personeel
- Grote kamers voorzien van alle gemakken
- Zeer centrale ligging

Nadelen

- Geen zwembad
- Ontbijtbuffet is relatief duur

Service

Locatie

Kamer

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Uitstekend hotel op loopafstand van het station en het centrum.

3 min leestijd">
4.3

Reacties

  1. joke_name zegt

    Het je speciaal gevraagd om een gekoppelde kamer?

    Als je geen gekoppelde kamer heb is de badkamer een ‘deur groter’

    Ontbijtbuffet is trouwens wel goed :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *