Review: Magnolia Hotel St. Louis, Verenigde Staten6 min leestijd

Review: Magnolia Hotel St. Louis

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een aantal dagen te hebben verbleven in Kansas City is het tijd om door te reizen. In Kansas City verbleef ik onder andere in het mooie Westin at Crown Center en het 21C Museum Hotel. Voor de reis van Kansas City naar St. Louis nemen we de Amtrak Missouri River Runner, die er een uur of zes over doet. St. Louis staat bekend als toegangspoort naar het westen en een bezoek aan de Gateway Arch staat dan ook zeker op de planning. Tijdens het verblijf in St. Louis slapen we in het Magnolia Hotel St. Louis, waarover je in deze review meer leest.

Locatie in Saint Louis

St. Louis is een uitgestrekte stad met meerdere plekken die interessant zijn te bezoeken. Denk hierbij aan de Gateway Arch, Forest Park en de Missouri Botanical Gardens. In Downtown St. Louis vind je het Magnolia Hotel. Dit hotel is gevestigd in een mooi en statig pand vlakbij grote conferentiecentra. Vanuit het hotel wandel je in 10 minuten naar onder andere de Gateway Arch of in 2 minuten naar het metrostation 8th & Pine.

Review: Magnolia Hotel St. Louis, Verenigde Staten
De Gateway Arch.

De metro neemt je bijvoorbeeld mee naar het Amtrak station, maar ook naar Forest Park. Vanuit het Amtrak station rijden er treinen in de richting van Chicago of het westen van de Verenigde Staten.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van de review van het Magnolia Hotel St. Louis. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Ontvangst & receptie in het Magnolia Hotel St. Louis

Na een fijne treinrit met de Amtrak kom ik aan in St. Louis. Hier koop ik op het station een kaartje voor de metro die ons in enkele minuten van het station naar het dichtstbijzijnde metrostation brengt. Ik wandel op mijn gemak door het zonnetje naar het Magnolia Hotel St. Louis. Het hotel staat er mooi bij in het voorjaarszonnetje.

Bij aankomst staat er een portier die mij verwelkomt en de deur opent. Gelijk aan de linkerzijde tref je de receptie van het hotel. Het komt wat rommelig over, zeker als je het vergelijkt met de rest van het hotel.

Review: Magnolia Hotel St. Louis, Verenigde Staten

Het is ongeveer half drie in de middag als ik arriveer in het hotel. Ik word begroet en de medewerker kijkt of ik al kan inchecken. Officieel kun je pas vanaf 16.00 uur inchecken, maar mijn kamer is al klaar. Na enkele administratieve zaken en wat informatie over het hotel, krijg ik de kamerkaarten. Ik slaap op de 13e verdieping.

In eerste instantie krijg ik kamer 1301 toegewezen. Helaas is deze kamer gesitueerd in een nis van het gebouw en kijkt deze uit op een enorme hoeveelheid airco-units. Binnen hoor je dit geluid vrij goed. Om het meeste uit de nachtrust te halen vraag ik om een andere kamer. Ik krijg uiteindelijk kamer 1303 toegewezen. Deze ligt verder van de airco-units af en daardoor hoor je deze nagenoeg niet in de kamer. De indeling van de kamers is iets anders, maar verder heeft het dezelfde faciliteiten. Meer over de kamer in het Magnolia Hotel St. Louis lees je verderop in deze review.

Tegenover de receptie is een grote lobby / ruimte aanwezig, voorzien van prachtige glas-in-loodramen. Ook tref je er enkele spellen, zoals biljart, maar ook een tv.

De Larger Room met 1 kingsize bed

Het hotel beschikt over verschillende soorten kamers. Ik boekte een larger room met een kingsize bed in het Magnolia hotel en daar gaat de rest van de review dan ook over. Ruim zijn de kamers zeker. Ik ben zowel in kamer 1301 als ook 1303 geweest en hier is voldoende ruimte om je te bewegen. In deze review zal ik kamer 1303 reviewen, omdat uiteindelijk de kamer is waar ik heb verbleven. 


Bij binnenkomst in de kamer loop je recht op een kast af. Hierin vind je onder andere een kluis, opbergmogelijkheden en strijkfaciliteiten.  Naar links loop je de kamer in. Doordat dit een hoekkamer is, is er veel licht dat van buiten de kamer in kan schijnen.

Aan de ene zijde van de kamer vind je een kingsize bed. Het bed ligt prettig en is niet te warm. De kussens zijn voldoende stevig en bieden een goede nachtrust. Mocht je het te warm of koud vinden, dan is met een airco / verwarming unit de temperatuur eenvoudig in de kamer te regelen.

Aan beide zijdes van het bed staat een nachtkastje met daarop een grote lamp. In de voet van de lamp zijn stopcontacten verwerkt. Op een nachtkastje is ook een telefoon geplaatst. Helaas is het niet duidelijk welk nummer je bijvoorbeeld moet bellen voor de receptie. Dit had men aan moeten geven. 


Voor het bed staat een bank in gele kleuren. De combinatie van kleuren van de bank en het bed zorgen voor een mooie en fijne sfeer van de kamer. 

Bij het raam staat een bureau met bureaustoel. Hier kun je apparaten opladen, is een roomservice menukaart te vinden en informatie over het hotel.

Tegenover het bed vind je een tv met verschillende Amerikaanse en internationale zenders. Ook is er nog een extra kastje. Hierin vind je een koelkast en bovenop de kast enkele koffie- en theefaciliteiten  

De badkamer

Na de kamer bespreken we in deze review van het Magnolia hotel in St. Louis ook de badkamer en de faciliteiten hiervan. De badkamer heeft een wat langwerpige vorm. Bij binnenkomst links is een wastafel, gevolgd door een bad met daarin een douche. Loop je rechtdoor dan kom je bij het toilet.

In de badkamer maken vind je zeepjes van het merk Malin & Goetz. Dit zijn fijne zeepjes met een aangename geur. Bij het bad hangen er flacons met hierin de zeepjes van het genoemde merk.

Na een douche of bad sessie kun je gebruikmaken van de heerlijk zachte badlakens. Zo zacht heb ik ze nog nooit meegemaakt, heerlijk! Alhoewel de douchekop wat laag hangt, is het een prettige douche. Helaas wel met een douchegordijn.

Faciliteiten

In het Magnolia Hotel St. Louis zijn verschillende faciliteiten aanwezig, in deze review zullen we ze hier opsommen. Op de begane grond tref je een grote ruimte die dienst doet als lobby en een soort ontspanningsruimte. Je vindt hier bijvoorbeeld een tv en er zijn verschillende speeltafels te vinden, zoals biljarten. De ruimte heeft mooie glas-in-loodramen.

Ook op de begane grond tref je restaurant Robie’s. In de ochtend serveert men hier het ontbijt. Ontbijtitems kun je ook bestellen van de menukaart in je kamer. Deze worden dan bezorgd op je kamer.


In de middag serveert men in Robie’s de lunch en diner vanaf vier uur in de middag. De menukaart is prima, maar verwacht geen hoogstaande maaltijden. Het is lekker en vult verder prima.

Als je in dit hotel verblijft, vergeet dan zeker niet naar het Milk&Cookie-hour te gaan. Ondanks de naam, is dit uur van 20.00 – 21.30. Heerlijke koekjes liggen hier met een glas melk op je te wachten. Deze service is geheel gratis en schijnbaar een typische snack uit St. Louis. Al heeft elke bakker z’n eigen receptuur.

Op de 18e verdieping vind je een verborgen fitnessruimte. Deze ruimte beschikt over verschillende apparaten van het merk Matrix. Wil je de dag dus fit beginnen, start met een run op een van de banden of ga een stuk fietsen.

Tot slot de laatste faciliteiten van dit hotel. Je kunt parkeren voor $35 per nacht per auto. Verder is er overal in het hotel gratis WiFi beschikbaar.

Beeldmateriaal Review Magnolia Hotel St. Louis: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

18 March 2023

Voordelen

- Mooie kamers met een zachte gele kleur.
- Prettig en comfortabel bed.
- Erg zachte badlakens.
- Happy Hour met koejes & melk.
- Vlakbij de metro en enkele leuke bezienswaardigheden.

Nadelen

- In de avond is er rondom het hotel niet zoveel te doen.
- De vloerbedekking is niet in alle kamers even goed, toe aan vervanging.
- Sommige kamers dichtbij airco-units.

Service

Locatie

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Deze worden dan bezorgt op je kamer”.

    “In het dagelijkse leven sta ik voor de klas en geef ik de leerlingen in verschillende vakken les.”

    Voor de leerlingen is het te hopen dat Nederlands niet één van die vakken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *