Review: InterContinental Tokyo Bay6 min leestijd

InterContinental Tokyo Bay

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een recent bezoek aan Tokyo verbleef ik in het InterContinental Tokyo Bay hotel. Origineel had ik gepland om in een hotel aan het vliegveld van Haneda te verblijven. Via Booking.com had ik er een overnachting geboekt in het Royal Park Hotel The Haneda, maar dat zou me zo’n 190 euro kosten.

Dat was bijna een derde van de prijs van m’n vliegticket! Gelukkig kon ik de overnachting annuleren en ik ging op zoek naar alternatieven. Tokyo is een grote stad en heeft een groot aanbod qua hotels. Ik had nog een flinke voorraad IHG punten en besloot een kijkje te nemen. Er zijn maar liefst vier InterContinental hotels. Mijn oog viel op het InterContinental Tokyo Bay hotel. Waarom? Omdat het via de monorail makkelijk te bereiken was vanaf het vliegveld.

De overnachting kostte me 50.000 IHG punten en ik boekte daarmee een standaard kamer. Een aantal dagen voor m’n verblijf zag ik in m’n IHG account dat ik was geupgraded naar een superior kamer. Dit kwam door het feit dat er beschikbaarheid was en ik Platinum Ambassador ben.

Check in

Ik kwam laat aan in het hotel, net voor middernacht verscheen ik aan de receptie. Ik werd er hartelijk onthaald. Ze vroegen hoe mijn reis was geweest, kreeg een ijskoud handdoekje aangeboden en ondertussen werd het nodige papierwerk afgehandeld. Toen bleek dat de superior room was veranderd naar een executive room, dubbele upgrade! Helaas krijg je bij IHG als elite member geen gegarandeerde lounge toegang zoals dat het geval is als Hilton Diamond lid.

Er werd me gevraagd naar m’n bagage en ik schoot meteen in de lach. Ik had enkel een rugzak bij me als handbagage. Maar de receptionist belde toch iemand om me daarmee te helpen. Hij zou me eveneens begeleiden naar m’n kamer op de achtste verdieping.

Onderweg naar boven maakte ik een praatje met de man en hij bleek oorspronkelijk uit Zuid-Korea te komen maar had al in verschillende IHG hotels in Azië gewerkt. Hij vroeg me of het de eerste keer was dat ik in Tokyo was en voor hoe lang ik zou blijven… Mijn antwoord: voor zo’n 36 uur!

Kamer

Mijn executive room bevond zich aan het einde van de gang, kamer 801. Ondertussen was het al ruim na middernacht terwijl de vriendelijke man me vroeg of hij me mocht rondleiden in de kamer. Op die manier kon ie alles uitleggen. Het gebeurde allemaal heel vriendelijk en met oog voor alle details. Hij was trots op zijn werk en op het feit dat ze me een kamer aanboden met uitzicht op de Rainbow Bridge die over Tokyo Bay spant.

InterContinental Tokyo Bay
Rainbow Bridge over Tokyo Bay

Op zich was de kamer niet ontzettend groot, maar alles was aanwezig voor een prettig verblijf. Ook al was het maar van korte duur.

Het eerste wat me opviel was de houten vloer. Ik verkies altijd een houten vloer boven een stoffige vloerbekleding van tapijt. Bij het binnenkomen bevond zich aan de linkerkant een grote inbouwkast met een zee aan ruimte voor kleding.

InterContinental Tokyo Bay
Genoeg kastruimte in de kamer

Verder stond er een TV meubel waarin de mini bar was verwerkt. De mini bar was betalend, terwijl koffie en thee gratis waren. Eveneens waren er 2 flesjes water voor me klaar gezet.

InterContinental Tokyo Bay
TV meubel

Als verwelkoming kreeg ik een klein doosje met chocolaatjes en in de mini bar stond een bord met verschillende soorten vers fruit. Daarnaast lag er op m’n bed een standaard brief om me als elite member te verwelkomen.

InterContinental Tokyo Bay
Welkomstgeschenkjes
InterContinental Tokyo Bay
Rijkelijk gevulde mini bar

In de achterste hoek van de kamer stond een klein bureau, voorzien van telefoon en een netwerkaansluiting. Meestal maak ik nooit gebruik van de kabel aangezien er goede WiFi aanwezig is.

InterContinental Tokyo Bay
Bureau

Rechts van het bureau stond een heerlijke relaxstoel waar ik het eerste uur ben in neergeploft.

InterContinental Tokyo Bay
Comfortabele relaxstoel

Indien je een upgrade krijgt, kunnen ze niet altijd het type bed garanderen. Voor mij maakt dat niet zoveel uit aangezien ik meestal alleen op pad ben. Dit was één van de eerste keren dat ik een kamer kreeg waarin twee éénpersoonsbedden stonden.

InterContinental Tokyo Bay
Twin bedden

Al bij al een mooie afgewerkte kamer!

Badkamer

Zoals je op de bovenstaande foto’s kon merken betrof het geen al te grote kamer. Dit was ook het geval voor de badkamer. Niet dat je een claustrofobisch gevoel erin kreeg, maar de badkamer thuis is groter. Toch was alle ruimte optimaal benut.

Voor mij was het de eerste keer dat ik in Japan overnachtte. Ik vond het grappig om eens een Japanse supersonische WC te zien en te gebruiken. Je kon zelfs de temperatuur van de WC bril aanpassen!

InterContinental Tokyo Bay
WC mét besturing

Naast een douche was er ook een bad voorzien in de badkamer. Deze heb ik niet gebruikt, ik geniet liever van een lange douche dan in m’n eigen viezigheid te drijven.

InterContinental Tokyo Bay

Service

Over de service kan ik kort maar krachtig zijn: die was uitstekend! Ik heb de laatste jaren veel tijd doorgebracht in hotels, maar nog nooit zulke goede service meegemaakt als hier in Japan. De mensen zijn ontzettend beleefd en zijn trots op hetgeen ze doen. Het maakt niet uit wat voor functie ze hebben in het hotel.

Enkel bij het inchecken werd er naar m’n naam gevraagd en nadien werd ik door iedereen bij naam aangesproken. Elke keer werden deuren voor me open gedaan, liften werden bediend en steevast een diepe buiging erbij. In het begin is het een beetje onwennig, maar met een vriendelijke “arigato” (dank u wel) toverde je een glimlach op het gezicht.

Ik heb in het hotel geen gebruik van het ontbijt, niet omdat ik te gierig was om ervoor te betalen. Nee, de ochtend dat ik er was ben ik héél vroeg naar de vismarkt gegaan en heb daar sushi als ontbijt genuttigd.

Conclusie

Een uitstekend hotel op een mooie locatie. Zoals de naam het zegt, gelegen aan Tokyo Bay. Het hotel is makkelijk te bereiken met een taxi vanaf Haneda airport, maar je kan veel beter de monorail nemen. Het kost je 490 Yen en vanaf het station is het ongeveer 10 minuten wandelen.

Voor 50.000 punten vond ik dat ik waar voor m’n geld kreeg, daar bovenop krijg je nog eens de prima service van het personeel.

Overzicht

Voordelen

Locatie
Service
Vriendelijkheid personeel
Prima Engelse taal

Nadelen

geen ondervonden

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Voor een zogenaamde reward overnachting, was dit een prima investering van punten!

6 min leestijd">
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *