Review: DoubleTree by Hilton Penang

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis door Azië een paar maanden geleden verbleef ik vijf nachten in het DoubleTree by Hilton Penang. Bij het plannen van deze reis was ik op zoek naar een een mogelijkheid om in Maleisië wat Hilton punten in te wisselen. Hierbij viel mijn ook op een regio waar ik nog niet eerder was geweest, namelijk het eiland Penang. Het DoubleTree by Hilton Penang was te boeken voor slechts 10.000 punten per nacht. Eliteleden krijgen de vijfde nacht gratis als zijn vier reward nachten boeken. Voor slechts 40.000 punten verbleef ik dus vijf nachten in dit hotel. Als Gold lid zou ik daarbij gratis ontbijt krijgen. Al met al een prima deal! In dit artikel lees je mijn ervaringen in het DoubleTree by Hilton Penang.

Locatie

Net als de stad Penang ligt ook het hotel op een schiereiland. Het schiereiland is met twee bruggen verbonden met het vasteland. De luchthaven ligt in het zuiden, maar het hotel light helemaal aan de noordkant van het eiland. Daardoor is het wel een uur rijden vanaf de luchthaven om bij het hotel te komen. Net als op de meeste plaatsen in Zuidoost-Azië kun je ook in Penang gebruik maken van een ‘Grab’, deze service is te vergelijken met Uber.

doubletree, hilton, penang, locatie
Locatie van het DoubleTree by Hilton Penang.

Inchecken

Om ongeveer 11 uur kwam aan bij het hotel. Ik had van te voren geen email naar het hotel gestuurd met de vraag of ik als Gold lid een vroege check-in kon krijgen, maar dit was gelukkig geen probleem. Er was namelijk direct een kamer voor mij beschikbaar. Het hotel beschikt naast de standaard kamers ook over een aantal suites, maar helaas zat er voor mij alleen een upgrade naar King Deluxe Room in. Ik ontving het standaard American cookie en nadat ik was ingecheckt nam ik de lift naar de achtste verdieping waar mijn kamer zich bevond. De lobby ziet er mooi een sfeervol uit.

King Deluxe Room

Mijn King Deluxe Room vond ik behoorlijk ruim. In het midden stond een lekker kingsize bed en ook is er een balkon aanwezig.

doubletree, penang
King Deluxe Room

De hele kamer is mooi gedecoreerd en vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht over de omgeving met op de achtergrond de hoge flats. Naast het bed bevindt zich in de kamer nog een bureau, een comfortabele stoel en aan de wand hangt een televisie.

Ook de badkamer was prima in orde, net als de kamer is de ruimte ook lekker groot. Er is helaas geen bad aanwezig, maar wel een regendouche.

Even later werd er aangebeld en toen ik de deur opende werd gevraagd of alles naar wens was. Ik zei dat ik zeker onder de indruk was van de kamer en de service tot nu toe. Met een vriendelijke glimlach werd er een welkomstgeschenk op de tafel gezet.

doubletree, penang, hilton
Welkomstgeschenk

Faciliteiten

In het hotel is geen lounge aanwezig. In plaats daarvan zijn Gold en Diamond leden tussen 15:00 en 16:00 uitgenodigd in de lobby voor gratis koffie en thee. Ik heb hier de eerste dag direct gebruik van gemaakt en nam plaats in de lobby waarna er al gauw iemand naar me toekwam om te vragen wat ik wenste. Ik ging voor een cappuccino en hierbij werd ook een tussendoortje geserveerd.

cappuccino, lobby, snacks
Cappuccino met snacks in de lobby.

De serveerder vroeg wat ik hier in Penang kwam doen en ik zei dat ik hier met vakantie was. Ik had nog niet helemaal uitgezocht wat ik in Penang allemaal wilde bekijken, dus vroeg hem of hij nog tips voor mij had. Hij kwam namelijk zelf uit Penang en vertelde over de Kumar Tower en de Penang Hill. Daar ben ik de volgende dag naartoe geweest.

Ik besloot het hotel maar eens verder te bekijken en ging naar buiten waar zich het zwembad bevond. Ik werd vriendelijk verwelkomt en meteen mocht ik een lighanddoek pakken. Het hotel ligt tussen de wolkenkrabbers en het strand. Aan de rand van het zwembad bevinden zich de ligstoelen en hier kun je ook drankjes bestellen.

Als je vervolgens verder doorloopt kom je bij een loopbrug uit, het hotel is namelijk verbonden met het strand. Met je key card kun je de deur openen en via de loopbrug over de weg bereik je dan het strand. Alhoewel het strand niet zoveel voorstelde, vond ik dit toch een leuke bijkomstigheid.

doubletree, penang, strand
Het hotel is direct verbonden met het strand.

Verder beschikt het hotel nog over een fitness en spa faciliteiten. Bij het zwembad werden er ook brochures uitgedeeld voor massages. Ook heeft het hotel directe toegang tot een museum.

Restaurant

Op de onderste verdieping bevindt zich het restaurant. Dit restaurant grenst direct aan het zwembad en daardoor kun je zowel binnen als buiten eten. Toen me de menukaart werd overhandigd viel me op dat er helaas niet zoveel westerse gerechten te bestellen waren. De Aziatische keuken was echter prima, zeker in combinatie met een rode wijn.

Ontbijt

Door mijn Gold status kreeg ik gratis toegang tot het ontbijtbuffet en dit wordt geserveerd in hetzelfde restaurant waar ik ook gedineerd heb. Ook hier had ik weinig reden tot klagen, het buffet zag er namelijk prima uit. Het enige minpuntje was dat een van de koffieautomaten defect was en dit werd niet aangegeven waardoor veel mensen toch probeerden koffie te zetten. Echter deed het personeel er alles aan om de gasten aan de tafel te bedienen.

Conclusie

Ik had een aangenaam verblijf in het DoubleTree by Hilton Penang. Het is zeker een comfortabel hotel met mooie kamers en vriendelijk personeel. Het hotel is geschikt voor zowel de vrijetijdsreiziger als de zakelijke reiziger. De locatie is prima, maar houd wel rekening met een uur reistijd vanaf de luchthaven.

Het hotel is zeker een mooie deal voor 10.000 punten per nacht. Er is dan wel geen lounge aanwezig, toch heb je als Gold of Diamond lid toegang tot de lobby waar tussen 15:00 en 16:00 gratis koffie en thee met hapjes wordt geserveerd. Ook aan faciliteiten schiet het hotel niet tekort en het personeel is er zeker vriendelijk. Daardoor kan ik een verblijf in het DoubleTree by Hilton Penang zeker aanraden.

Overzicht

Voordelen

- Mooie ligging tussen de wolkenkrabbers en het strand
- Vriendelijk personeel
- Lekkere grote kamers
- Prima deal voor 10.000 punten per nacht

Nadelen

- Geen lounge
- Restaurant biedt nauwelijks westerse gerechten
- Grote afstand vanaf de luchthaven

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Penang is zeker een comfortabel hotel met mooie kamers en vriendelijk personeel. Het hotel is geschikt voor zowel de vrijetijdsreiziger als de zakelijke reiziger. De locatie is prima, maar houd wel rekening met een uur reistijd vanaf de luchthaven. Ook aan faciliteiten schiet het hotel niet tekort en het personeel is er zeker vriendelijk.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *