Review: DoubleTree by Hilton Jakarta – Diponegoro

Hilton, DoubleTree, Jakarta, Diponegoro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn trip rond de wereld verbleef ik twee nachten in het DoubleTree by Hilton Jakarta – Diponegoro. Ik was net Diamond lid geworden, dus ik was benieuwd wat voor extra’s mij stond te wachten. Van andere reizigers heb ik positieve verhalen gehoord over dit hotel.

Locatie

Het DoubleTree by Hilton Jakarta – Diponegoro bevindt zich in het centrum van de drukke Indonesische hoofdstad. Veel bezienswaardigheden zijn goed te bereiken met een taxi vanaf het hotel. Ook biedt het hotel vervoer aan naar de luchthaven. Vanaf de luchthaven nam ik echter een bus naar het busstation in de stad om me vervolgens per tuk tuk te laten vervoeren naar het hotel. Rijdend door de stad viel me op hoe smerig de straten er bij lagen. De bevolking is overigens heel vriendelijk. Toen ik bij het hotel aankwam, moest ik eerst door de beveiliging. Mijn tas moest door een detectiepoortje waarna ik vriendelijk welkom werd geheten in het hotel.

Inchecken

Bij binnenkomst viel me direct de ruime lobby van het hotel op. Het interieur met comfortabele sofa’s deed me erg licht en modern aan. Roltrappen naar beneden brengen je naar het restaurant en het zwembad. Aan de rechterkant bevindt zich de receptie met speciale balie voor eliteleden.

Receptie, lobby, Hilton
De receptie

Toen de receptioniste zag dat ik Diamond lid was, zei hij dat ik boven in de Executive Lounge kon inchecken. Ze vergezelde mij naar de zeventiende verdieping waarbij ze vroeg of ik al op meerdere plekken in Indonesië was geweest. Ik zei dat ik net uit Bali was gekomen waar ik een week was geweest. In de lounge werd me wat te drinken aangeboden terwijl ik werd ingecheckt.

Jus d'orange, Amerikaans koekje, Lounge
Rustig wachten in de lounge

Er werd uitgelegd welke faciliteiten het hotel heeft en hoe laat het ontbijt plaatsvindt. Ik hoefde alleen maar even een handtekening te zetten en mijn verblijf kon officieel beginnen.

Kamer

Daarna besloot ik maar eens te gaan kijken wat voor kamer ik had toegewezen gekregen. Het betrof kamer 1707 bijna aan het einde van de gang. Toen ik de deur opende werd ik aangenaam verast door de frisse geur in de kamer. In het midden stond een wel erg comfortabel kingsize bed met leuke lichtdecoratie aan de onderkant.

Kingsizebed, Hilton, Jakarta, lichtdecoratie
Een lekker groot kingsizebed met lichtdecoratie.

Alles zag er erg modern en nieuw uit. De televisie beschikt over veel verschillende zenders. Ook is er een bureautje te vinden wat ik wel wat aan de kleine kant vond. Doordat ik op de zeventiende verdieping verbleef, had ik een prachtig uitzicht over de drukke miljoenenstad Jakarta.

Aan de andere kant van de televisie bevindt zich de minibar. Deze is helaas niet gratis, maar dat vond ik niet zo erg. In de lounge kon ik immers terecht voor genoeg eten en drinken.

Minibar, Hilton, Jakarta
Minibar

Ook de badkamer zag er schoon en goedverzorgd uit. Er was echter geen bad te vinden. Verder lagen er genoeg handdoeken en waren er verschillende soorten shampoo en zeep aanwezig. Ook het toilet bevindt zich in deze ruimte.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na alles grondig geïnspecteerd te hebben, werd er aangeklopt. Het personeel van het hotel kwam langs om te vragen of alles naar wens was. Ook brachten ze een welkomstgeschenk voor me mee, wat bestond uit een fruitschaal met lekkere zoetigheden. Na even een praatje te hebben gemaakt, wensten ze me nog een aangenaam verblijf in het hotel.

Fruit, Chocolade, welkomstgeschenk
Welkomstgeschenk

Executive Lounge

Toen het ongeveer 19:00 uur was ging ik terug naar de Executive Lounge om te dineren. Doordat de lounge zich ook op de zeventiende verdieping bevindt, heb je hier ook een geweldig uitzicht over de stad. Vergeleken met lounges in andere hotels, was ik erg tevreden over het aanbod hier. Je kunt snacks in een Executive Lounge moeilijk vergelijken met een volledig dinerbuffet, toch was er genoeg keuze uit verschillende soorten koude en warme snacks. Ook aan drank was er geen gebrek. Het aanbod bestond uit een aantal wijnen en daarnaast was er ook bier te verkrijgen.

Faciliteiten

Naast het restaurant beneden bevindt zich het zwembad. Het hele complex ligt er erg netjes bij. De watertemperatuur is perfect, niet te koud, niet te warm. Aan de zijkant van het zwembad staan genoeg ligstoelen opgesteld. Ook als het druk is kon ik een plekje vinden. Gebruikte handdoeken werden keurig vervangen door nieuwe handdoeken. Ik had er een zeer aangename middag.

Zwembad, Hilton, Hotel
Het zwembad
Ligstoelen, Hilton, Jakarta
Ligstoelen

Naast het zwembad bevindt zich ook een fitnessruimte. Ik houd van sporten, dus hier heb ik me even lekker een paar uurtjes vermaakt.

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend plaats in het restaurant beneden. Het personeel is er erg vriendelijk en behulpzaam. Bij binnenkomst werd ik direct naar een stoel begeleid waarna men vroeg wat ik wilde drinken. Ondertussen liep ik rustig bij de buffetten langs. Het is een van de betere ontbijtbuffetten die ik in een Hilton hotel heb gezien. Ik kon er van alles krijgen. Ik besloot dit keer te gaan voor een typisch Engels ontbijt. Verder was er naast de standaard westerse producten zoals croissants, brood en beleg ook veel Aziatisch eten te verkrijgen. Ook aan vers fruit was er gelukkig geen gebrek. Helaas heb ik door de drukte niet veel foto’s kunnen maken.

Ontbijt, Ontbijtbuffet
Ontbijtbuffet

Conclusie

Ik had een zeer aangenaam verblijf in het DoubleTree by Hilton Jakarta – Diponegoro. Het hotel heeft een prima ligging in het centrum van de stad en biedt veel faciliteiten zoals een lounge, restaurant, zwembad en fitnessruimte. Het personeel is er uiterst behulpzaam en zal al je vragen vriendelijk beantwoorden, niks is hun teveel. Mocht ik in de toekomst weer eens naar Jakarta gaan, dan zou ik ongetwijfeld weer in dit mooie DoubleTree by Hilton hotel overnachten.

Overzicht

Publicatie Datum

26 September 2017

Voordelen

- Vriendelijk personeel
- Veel faciliteiten
- Redelijk goede locatie

Nadelen

Vrijwel geen

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Jakarta - Diponegoro is een prima hotel voor een verblijf in de miljoenenhoofdstad Jakarta. Dit moderne hotel biedt veel faciliteiten voor ieder type reiziger. Aan eliteleden wordt gedacht door de aanwezigheid van de Executive Lounge. Ook voor sporters zijn goede voorzieningen voor een aangenaam verblijf.

4.3

Reacties

  1. Jan zegt

    Waarom drie keer een review van hetzelfde hotel? Ik heb zelf twee keer in dit hotel verbleven. Het is een prima modern hotel maar niks bijzonders m.i.
    Eigenlijk vreemd dat er in een stad als Jakarta geen Hilton hotel is, alleen sinds een paar jaar deze DoubleTree variant.

    • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Hallo Jan. Het klopt inderdaad dat er al twee keer eerder een review is verschenen van dit hotel, echter wel door andere bloggers en op een ander tijdstip. Dat is ook de reden waarom ik mijn eigen ervaringen over dit hotel wilde delen. Er is inderdaad maar één Hilton hotel in Jakarta. Dat is opvallend, omdat andere steden in de regio meer Hilton hotels tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *