Review: Air Canada Maple Leaf Lounge LHR4 min leestijd

air canada, maple leaf lounge. Heathrow, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind juli had ik voorafgaand aan mijn vlucht met Brussels Airlines op Londen-Heathrow zowat een hele dag ingepland om een aantal lounges te bezoeken. Londen-Heathrow is lekker groot en is daardoor prima geschikt om te lounge hoppen. De verschillende allianties zijn mooi verdeeld over de terminals, zo zijn alle Star Alliance maatschappijen te vinden in terminal 2. Als Star Alliance Gold lid heb je toegang tot alle lounges, op welke vertrekkende Star Alliance vlucht dan ook. Eerder kon je al lezen over de Singapore Airlines SilverKris Lounge. In deze review nemen we een kijkje in de Air Canada Maple Leaf Lounge.

Locatie

Londen-Heathrow terminal 2, ook wel bekend als ‘The Queen’s Terminal’ beschikt naast een hoofdgebouw ook over een satellietterminal. Alle airline lounges, behalve de Lufthansa lounge, zijn te vinden in het satellietgebouw. Mijn vlucht met Brussels Airlines vertrok, net als de meeste vluchten binnen Europa van de hoofdterminal. Voor een vlucht naar een Europese bestemming bezoek je dus beter de Lufthansa lounge.

Londen-Heathrow terminal 2 hoofdterminal.

De terminal ziet er verder mooi en overzichtelijk uit. Na de security neem je de roltrap naar beneden om vervolgens de bordjes naar de Air Canada Maple Leaf Lounge te volgen. Vervolgens neem je een andere roltrap naar de ondergrondse passage om naar de satellietterminal te gaan. Let op: het is een flink stuk lopen, dus plan voldoende tijd in als je een vlucht hebt die vanaf het hoofdgebouw vertrekt.

De roltrap naar de ondergrondse passage.

Als je vervolgens in het satellietgebouw aangekomen bent, neem je de roltrap naar boven en dan zie je direct de lift die je naar de Air Canada Maple Leaf Lounge en de Singapore Airlines SilverKris Lounge brengt. Over de locatie van de Maple Leaf Lounge ben ik goed te spreken, aangezien deze zich bevindt in het midden van de terminal, waardoor je nooit erg ver hoeft te lopen naar je gate. De satellietterminal ziet er verder mooi en overzichtelijk uit. Verder bevindt zich in dit gedeelte ook nog de United Club.

Toegang

De Maple Leaf Lounge is dagelijks geopend van 6:00 tot 22:00. Om toegang te krijgen tot deze lounge heb je een Air Canada business class ticket nodig of een Star Alliance Gold kaart op een ticket met elke willekeurige Star Alliance maatschappij, in welke reisklasse dan ook. Vlieg je met United Airlines of Singapore Airlines, dan ben je gewezen op de lounge van die betreffende airline. Vlieg je business class met een andere Star Alliance maatschappij, kijk dan goed tot welke lounge je toegang hebt.

air canada, maple leaf lounge. Heathrow, review
Ingang van de Air Canada Maple Leaf Lounge.

Aangekomen bij de balie was het lekker rustig. Ik kon daardoor gelijk mijn boarding pass laten zien en mocht vervolgens doorlopen.

Zitgedeeltes

Na het passeren van de balie, kon ik zowel links als rechtsaf gaan. Links bevindt zich het buffet en rechtsaf vind je de zitgedeeltes met een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Door de grote ramen is er veel lichtinval in de lounge waardoor de ruimte er ruim en overzichtelijk uitziet. De wifi in de lounge werkte prima, ik had een snelle internet verbinding.

Zitgedeelte.

Air Canada vliegt meerdere malen per dag op maar liefst 6 bestemmingen in Canada. Daardoor kan het gedurende de hele dag druk zijn in de lounge. Op het moment dat ik er was waren er echter net een aantal vluchten vertrokken. Naast Air Canada passagiers maken ook veel andere passagiers van Star Alliance partner maatschappijen, zoals bijvoorbeeld Egypt Air gebruik van de Maple Leaf Lounge. In vergelijking met de naastgelegen Singapore Airlines SilverKris Lounge, heb je vanuit de Maple Leaf lounge een mooier uitzicht op de vliegtuigen. Echter keek ik wel uit op een bouwput op het moment dat ik er was.

Eten en drinken

Aan de andere kant van de lounge, bevindt zich het buffet. Het aanbod aan eten en drinken viel me zeker niet tegen. Naast een koud buffet met keuze uit verschillende soorten salade en sandwiches, is er ook een warm buffet met allerlei lekkere gerechten zoals pasta en rijst met lekkere sauzen.

Aan de andere kant van het buffet bevindt zich een koffieautomaat met verschillende opties. Ook is er in deze lounge een bar te vinden met verschillende soorten sterke dranken. Het personeel in de lounge is zeker vriendelijk en proactief.

Overige faciliteiten

Tussen het buffet en het zitgedeelte bij het raam, is ook nog een werkruimte te vinden met een aantal faciliteiten, zoals computers en een printer. Daar vind je ook een selectie aan kranten en tijdschriften. Verder kun je in de lounge terecht voor een douche voorafgaand aan je vlucht.

Na ongeveer anderhalf uur had ik het wel voor gezien in de Maple Leaf Lounge en begaf ik me naar de United Club.

Overzicht

Publicatie Datum

19 September 2019

Voordelen

- Goede locatie in het midden van de satellietterminal
- Mooie zitgedeeltes met uitzicht op de vliegtuigen
- Een uitgebreid buffet
- Vriendelijk personeel.

Nadelen

- De lounge is niet geschikt voor passagiers op vluchten die vertrekken vanaf de hoofdterminal. Houd rekening met minimaal 15 minuten lopen.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Air Canada Maple Leaf Lounge op Londen-Heathrow is een aangename plek met veel faciliteiten om je tijd voor de vlucht door te brengen. Met meerdere vluchten naar 6 bestemmingen in Canada heeft Air Canada zeker reden om een eigen lounge te hebben op Londen-Heathorw. De lounge is dan ook de hele dag geopend en zit op een goede locatie, in het midden van de satellietterminal.

Een verblijf in deze lounge zul je meemaken ale je als business class passagier vertrekt vanaf Londen-Heathrow en met Air Canada vliegt of als Star Alliance Gold lid met welke maatschappij van Star Alliance in elke willekeurige reisklasse. Houd er rekening mee dat deze lounge zich in het satellietgebouw bevindt en daardoor is het nog 15 minuten lopen vanaf de security. Heb je een vlucht binnen Europa naar het Schengengebied, dan doe je er beter aan om naar de Lufthansa lounge te gaan.

De lounge biedt verder voldoende zitgelegenheid met een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Het buffet biedt een groot aanbod van verschillende soorten gerechten en dranken. Ook loopt er voldoende personeel rond in de lounge en zijn er voldoende faciliteiten zoals douches en werkruimtes.

4 min leestijd">
4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *