Qatar Airways vernieuwt Maaltijdservice in Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft een vernieuwde maaltijdservice gepresenteerd voor de Economy Class. Onder de naam ‘Quisine’ worden zowel de maaltijden zelf als de service eromheen aangepakt. Om te beginnen krijgen passagiers nu een vernieuwde menukaart op longhaul en ultra-longhaul vluchten waar ook de service tijdslijn vermeld staat. Zo weten passagiers beter waar ze aan toe zijn. Daarna introduceert het Oneworld lid een aparte drinkservice met drankjes en snacks voorafgaand aan de maaltijdservice op vluchten langer dan vijf uur. Passagiers moeten nu nog wachten op hun drankjes totdat ze de maaltijd krijgen.

Grotere portie, meer snacks

Volgens Qatar gaat ook de portiegrootte met 25 tot 50% omhoog en wordt er meer gebruik gemaakt van ‘lokale, verse en gezonde ingrediënten van het seizoen’. Het is, zeker in Economy, toch altijd maar de vraag of dit ook echt voor merkbaar betere en lekkerder maaltijden gaat zorgen.

Nieuw is ‘warm, ambachtelijk en infused’ brood en een flesje water. Tussen de maaltijden door is er een grotere selectie aan snacks. De airline noemt onder andere kaas en crackers, chocolade repen, chips en popcorn met bijzondere smaken zoals Franse Boter, Pink Salt en Himalayan Salted Caramel.

De vernieuwde service wordt in fases over het gehele netwerk uitgerold. Op vluchten naar en vanaf Brussel is het inmiddels al beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *