Qatar Airways sluit contract met Formule 11 min leestijd

Qatar Airways B787 Dreamliner ©Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft een 5-jarig contract afgesloten met Formule 1. Hiermee wordt de maatschappij tot 2027 de Global Airline Partner van Formula 1. De maatschappij uit het Midden-Oosten heeft trouwens tot vanavond nog een 72-uurs sale lopen waarbij je een fikse korting kunt krijgen op je vlucht.

Qatar Airways tekent contract met Formule 1

Het contract werd afgelopen woensdag bekendgemaakt tijdens het Motorsport Festival in de hoofdstad Doha. Hiermee zal de komende vijf jaar de naam van de maatschappij te zien zijn op de reclameborden van de Formule 1 races. Aanvankelijk was Emirates de grooste sponsor van de Formule 1. Na 10 jaar zal Qatar Airways dus het stokje overnemen van Emirates. Het is niet bekend hoeveel de maatschappij precies betaalt voor deze sponsoring.

Qatar Airways Business Class Suites B787-9 ©QatarAirways
Qatar Airways sluit een 5-jarig contract met Formule 1 (bron: Qatar Airways)

De maatschappij uit het Midden-Oosten zal met deze samenwerking ook komen met all-inclusive arrangementen voor races. CEO Akbar Al Baker geeft aan dat zowel de luchtvaartmaatschappij als de Formule 1 symbool staan voor vernieuwing, passie en luxe. De samenwerking tussen beide wereldmerken is volgens hem een goede combinatie. “We zijn kieskeurig met wie we samenwerken. Dit geldt eveneens voor welke sportevenementen we uitkiezen. Wij geloven daarnaast in de kracht van sport om zo mensen bij elkaar te brengen”, aldus de CEO.

Duurzame brandstof

Qatar Airways geeft samen met Formule 1 aan om de milieuschade de komende jaren terug te willen dringen. Zowel de luchtvaartmaatschappij als de Formule 1 maken daarbij gebruik van duurzame brandstoffen. Vanaf 2026 moeten alle Formule 1-wagens rijden op duurzame brandstof.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *