Qatar Airways bestelt 50 Boeing 777-8 Freighters1 min leestijd

Qatar Airways Boeing 777-8 Freighter

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft afgelopen maandag een bestelling geplaatst bij Boeing voor in totaal 50 Boeing 777-8 Freighter toestellen, de vrachtversie van de Boeing 777-X.

Qatar Airways bestelt 50 Boeing 777-8 Freighters

De maatschappij uit het Midden-Oosten heeft een directe order geplaatst voor 34 exemplaren van dit toestel met nog een optie van 16 toestellen. Daarnaast heeft Qatar Airways ook nog eens twee extra Boeing 777-200 freighters van de huidige generatie bestelt. Deze toestellen gaan de concurrentie aan met de Airbus A350 freighter en kunnen in totaal wel 10 ton extra vracht meenemen. De toestellen zijn daarnaast een stuk zuiniger dan hun voorgangers. Het is de bedoeling dat het eerste exemplaar in 2027 wordt geleverd.

Qatar Airways Freighter Boeing 777-8
Qatar Airways heeft een bestelling bij Boeing geplaatst voor 50 Boeing 777-8 Freighters. (bron: Qatar Airways)

Bij Qatar Airways zijn ze erg blij met de bestelling. “We hebben veel vertrouwen in de samenwerking met Boeing en General Electric”, aldus een woordvoerder van de maatschappij.

Conflict met Airbus

Met deze grote bestelling zoekt Qatar Airways ook naar oplossingen voor de problemen met de Airbus A350. Sinds vorig jaar kampt de maatschappij namelijk met een probleem waardoor een aantal van deze toestellen tijdelijk noodgedwongen aan de grond moeten staan. Dit heeft toen zelfs tot een rechtszaak geleid en dit is natuurlijk geen goede reclame voor Airbus. Ook annuleerde de maatschappij toen een bestelling van 50 Airbus A321neo’s.

Qatar Airways, A350
Een groot deel van de A350 vloot staat sinds vorig jaar noodgedwongen aan de grond. (foto: eigen werk)

Met de bestelling van in totaal 50 nieuwe Boeing 777-8 Freighters neemt Qatar Airways afstand van Airbus en dit was deze week ook te zien in de aandelenkoers. Bij Boeing steeg deze namelijk met ruim 4%.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *