Pullman Toulouse Centre3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als zetel van de luchtvaartindustrie in Frankrijk, met de hoofdkantoren van zowel Airbus en ATR, trekt deze Zuid-Franse stad vanzelfsprekend veel zakenreizigers aan. Maar met haar mooi gerenoveerde historische centrum, propvol aangename terrasjes, is “La Ville Rose” ook een leuke bestemming voor een korte citytrip. De stad beschikt over een uitgebreid aanbod van hotels en wij kozen voor het Pullman Toulouse Center.

Het Pullman situeert zich in het Accor aanbod ergens tussen Novotel en Sofitel en is gericht op zakenreizigers. Dit hotel was overigens voor een renovatie, eind 2009, een Sofitel.  Het hotel is vlot te bereiken, dankzij haar ligging vlakbij het treinstation en de halte van de luchthaven shuttlebus op nog geen 200 meter van het hotel. Verder zijn er in de buurt heel wat parkeerplaatsen. Het Pullman ligt vlak buiten het historische hart van de stad, maar de gezellige pleintjes en terrasjes zijn op wandelafstand.

Pullman TLS Lobby

Er werd voor de inrichting van het hotel voor een moderne look gekozen, met veel design en moderne kunst. De lobby voelt aan als een kunstgalerij. De check in dame liep over van vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Dankzij mijn Gold status bij Accor kreeg ik een upgrade naar een deluxe kamer, gratis frisdranken in de minibar en een drankvoucher voor ons beiden. Daarnaast kregen we ook nog een door het hotel samengestelde folder mee met het overzicht van de activiteiten in en rond Toulouse voor de komende dagen.

Pullman TLS kamergang
de gangen voelen aan alsof je in een ruimteschip terechtgekomen bent…

De kamers zijn modern en licht, met de nodige aandacht voor details.  De gratis wifi was vrij snel, maar ook vrij onstabiel, de verbinding viel geregeld enkele seconden weg.  De matras van het kingsize bed was naar mijn mening aan vernieuwing toe, ze voelde wat uitgezakt aan. De ruime badkamer had een heerlijke inloopdouche en fijne badproducten.

Pullman TLS kamer

Toen ik na de eerste dag in Toulouse ’s avonds naar de kamer terugkeerde lag er een gepersonaliseerde welkomstbrief samen met enkele koekjes op mij te wachten. Een leuke touch.

Het hotel heeft een aangename lobbybar, inclusief een grote bibliotheek. De drankvoucher die wij gekregen hadden liet ons toe om zelfs Champagne of cocktails te bestellen, in plaats van het gewoonlijke “huiswijn of bieren” die je op die vouchers meestal terugvindt.

Pullman TLS lobby bar

een goed boek terwijl je van een cocktail geniet, ideaal…

Tegenover de lobbybar vind je het hotelrestaurant, dat ietwat mysterieus ‘SW’ wordt genoemd.  De meeste hotelrestaurants beperken zich tot ietwat saaie kost voor de zakenreiziger die ’s avonds te lui of te moe is om het hotel nog te verlaten, maar SW roeit tegen die stroom in met een keuken die innovatief te werk gaat en een klasserestaurant waard is.

Pullman TLS SW restaurant

Verscholen achter de front desk vind je een business center, met een aantal grote touchscreen PC’s. De printer werkte niet toen ik er was, maar het receptiepersoneel bood mij aan de treintickets die ik diende af te drukken naar hen door te sturen, zodat zij ze konden printen.

Al bij al een heel aangenaam hotel om enkele nachten door te brengen, met erkenning van Le Club status en een heel interessant restaurant; alleen jammer dat de matras wat versleten aanvoelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *