Park Inn Hotel Oslo Airport

Park Inn

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege een vroege vlucht met Qatar Airways uit Oslo was ik op zoek naar een hotel op of in de buurt van Oslo Gardermoen Airport. Rondom Oslo Airport zijn er diverse mogelijkheden om een hotel te boeken. Downtown Oslo is best nog best een behoorlijke afstand van het vliegveld, dus als je puur een hotel zoekt vanwege een overstap, dan is het wel zo prettig als je vlakbij de luchthaven zit.

Diverse hotels die op een paar kilometer afstand zitten, worden bediend door hotel-shuttle bussen die gemakkelijk te vinden zijn zodra je de aankomsthal uitloopt.

Park Inn Hotel Oslo Airport

Er zijn twee hotels die echt OP de luchthaven zitten: het Radisson Blu Airport hotel en het Park Inn by Radisson hotel. Er zat tussen deze twee hotels een behoorlijk prijsverschil op de gezochte datum en het Park-Inn was een stuk voordeliger, dus de keuze was snel gemaakt. Wat lekker als je aankomt op een vliegveld en je hoeft niet nog eens uit te zoeken hoe je bij je hotel moet komen: je loopt er gewoon vanuit de vertrekhal een paar honderd meter en je bent er. Ideaal!

Park Inn Hotel op de achtergrond!
Park Inn Hotel op de achtergrond!

We vertrokken vanuit Amsterdam met een avondvlucht van KLM en landden rond kwart voor 11 op de luchthaven van Oslo. Toen we bij de bagageband stonden liepen er diverse medewerkers met bagagekarren rond met koffers er op. We grapten al: “De bagageband is zeker stuk, nu komen ze de bagage met zo’n kar brengen”. Maar het bleek echt waar! Bagagemedewerksters trokken met het zweet op hun voorhoofd twee karren met koffers naar binnen en het voelde best nostalgisch!

Bagageband defect Oslo Airport
Bagage uit het vliegtuig gewoon vanaf een kar!

Vanuit de terminal loop je linksaf naar het Park-Inn, wat ook duidelijk bewegwijzerd is. Vanaf de terminal is het een paar honderd meter lopen, grotendeels door een tunnel met glazen dak. Dus ook met slecht weer is het geen probleem.

Park Inn Oslo Airport
Looptunnel vanaf aankomsthal van/naar hotel (de volgende ochtend geschoten!)

De check-in ging zeer efficiënt en binnen no time kregen we de key-card. Vanwege mijn Club Carlson Gold card kregen we een upgrade naar een business room op de zesde en bovenste etage. Het hotel heeft per etage weer diverse vleugels, dus je moet even goed de bewegwijzering volgen om je kamer te vinden. Wij zaten op kamer 6275, helemaal aan het einde van een vleugel.

Park Inn Oslo Airport
Van binnen is het hotel prachtig ingericht!

Park Inn Oslo Airport

De kamer was ruim opgezet met soort van entree. Er stond een tafel met hanglamp erboven wat wel een gezellig zitje was. Op tafel een kaartje persoonlijk welkomstboodschap met een fruitschaal.

Park Inn Oslo Airport
Entree!
Park Inn Oslo Airport
Als welkom een schaal met vers fruit!

Verder een tweepersoons bed met aan de muur een mood light schakelaar: de band met licht rondom het bed was in te stellen op allerlei kleuren. Sowieso was het lichtplan in de kamer goed doordacht: erg sfeervol met allerlei kleine (licht)details.

Park Inn Oslo Airport
Het bed met mood light…
Park Inn Oslo Airport
Nogmaals het slaapgedeelte van de kamer…

De badkamer was netjes, maar erg eenvoudig. Bij de douche hing een hair & body shampoofles aan de muur en daarbij was de douche grotendeels open, waardoor na het douchen een deel van de badkamer nat was.

Park Inn Oslo Airport
Eenvoudige badkamer…
Park Inn Oslo Airport
En met douchen een natte boel…

Het bed lag lekker, een comfortabele box-spring, en met een redelijk stevig kussen was ik daar best tevreden mee.

Vanaf ’s morgens 5 uur start het ontbijtbuffet al! Ideaal voor de reiziger die al vroeg in de ochtend moet vertrekken.
Wij waren er rond 8 uur. Het was er druk, maar zeker niet te druk: er was nog voldoende plek om te zitten. Er stond een uitgebreid buffet klaar, goed verzorgd! Ik ben altijd wel in voor een versgebakken eitje, maar dat was er niet voor zover ik zag. Uiteraard wel scrambled egg in de warmhoudschalen. Maar op het eitje na was er ruim keus en is er voor ieder wat wils.

Park Inn Oslo Airport
De ruimte waar het ontbijt werd geserveerd
Park Inn Oslo Airport
Buffetruimte…

Vanuit het raam keek je zo op het platform van de luchthaven van Oslo, wat leuk was om te zien. Desondanks was het qua geluidsoverlast niets aan de hand. Het hotel is kennelijk erg geluidsdicht gebouwd, want er was vrijwel niets te horen van startende of landende vliegtuigen.

Park Inn Oslo Airport
Uitzicht vanuit de kamer. En ja! Rechts stond het toestel van Qatar Airways al klaar!

Na het ontbijt ging het uitchecken net zo efficiënt als het inchecken en na een klein wandelingetje stonden we weer in de vertrekhal van het vliegveld. Zowel check-in als security check ging zo snel. Binnen no time zaten we in de lounge aan de koffie. En al snel was het tijd om te vertrekken: op naar Doha!

Qatar Airways B787
Byebye Oslo… Hello Qatar!

Conclusie

Het hotel ziet er van binnen erg mooi uit. Het is prachtig ontworpen en ingericht. Het overtrof mijn verwachtingen. Nu had ik sowieso niet echt verwachtingen, want ik was gewoon op zoek geweest naar een fatsoenlijke plek om even te overnachten op Oslo Airport. Maar ik kan nu zeggen: deze plek was meer dan alleen fatsoenlijk!

Erg prettig verblijf gehad! Mocht ik nog eens een nachtje op Oslo Airport moeten verblijven, dan ga ik is de kans groot dat ik nogmaals voor dit hotel kies!

Overzicht

Voordelen

- Op loopafstand van het vliegveld
- Veel design en mooie kamer
- Geluidsdichte kamer (geen last van vliegverkeer)

Nadelen

- Eenvoudige badkamer

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Erg prettig verblijf gehad! Mocht ik nog eens een nachtje op Oslo Airport moeten verblijven, dan is de kans groot dat ik nogmaals voor dit hotel kies!

4

Reacties

 1. Sander zegt

  Theo op basis van je review geboekt voor onze terugvlucht! Lijkt me toch prettig na 2 vluchten gelijk naar je hotel te lopen. Radisson Blu was inderdaad een stuk duurder.

  • Theo Theo Sikking zegt

   Hi Sander,
   Leuk om te horen! Inderdaad heerlijk als je je niet druk hoeft te maken over een hotel-shuttle of taxi… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *