Ook British Airways Executive Club verlengt elite status1 min leestijd

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways Executive Club verlengt nogmaals de geldigheid van van elite status met 12 maanden. Dit geldt alleen als je status in april, mei of juni 2022 verloopt. Dit maakte de maatschappij onlangs bekend op hun website.

Elite status 12 maanden langer geldig

British Airways verlengde in maart 2020 voor het eerst de geldigheid van elite status, net na de uitbraak van de pandemie. De maatschappij heeft nu besloten dit nogmaals met 12 maanden te verlengen, maar alleen als je status in april, mei of juni 2022 verloopt. In september verlengde British Airways ook al de elite status voor iedereen die in januari, februari en maart 2022 de status zou verliezen. De pandemie houdt nog een tijdje aan waardoor de Britse maatschappij verwacht dat mensen geen kans krijgen om zich het komend half jaar nog te herkwalificeren. Het is natuurlijk niet uitgesloten dat er ook een verlenging komt voor overige Executive Club leden met status.

British Airways, Boeing 747, World Traveller Plus, Dubai, Londen-Heatrow, Oneworld, Lounge
British Airways verlengt nogmaals geldigheid elitestatus met 12 maanden. (foto: eigen werk)

Lagere kwalificatievereisten

Daarnaast heeft British Airways de vereisten om elite status te behalen weer tot zeker 31 december 2022 verlaagd met 25%. De vereisten zien er nu als volgt uit:

  • Bronze: 225 Tier Points of 18 vluchten
  • Silver: 450 Tier Points of 37 vluchten
  • Gold: 1125 Tier Points
Nog tot zeker 31 december 2022 zijn de kwalificatievereisten 25% lager (bron: British Airways)

Conclusie

Dit is zeker goed nieuws voor Executive Club leden van wie hun status in het tweede kwartaal van 2022 zou vervallen. Hun status is weer met 12 maanden verlengd. Daarnaast zijn ook de kwalificatievereisten nog tot zeker 31 december 2022 met 25% verlaagd waardoor het een stukje gemakkelijker blijft om elite status te behalen.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *