Novotel Bogor, Indonesië8 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als mileage runner kom ik altijd terecht op plaatsen waar de vliegtickets het goedkoopst zijn. Precies om die reden ben ik de afgelopen jaren een aantal keer naar Jakarta gevlogen – terwijl ik de stad zelf eigenlijk na 1 bezoekje wel gezien had. Om die reden ben ik op mijn afgelopen mileage run op zoek gegaan naar een alternatief voor Jakarta om de nacht door te brengen. Na een beetje zoeken op internet kwam ik terecht bij het plaatsje Bogor, het vroegere ‘Buitenzorg’, gelegen op ongeveer 1,5 uur rijden van de luchthaven van Jakarta. Bogor moest -in tegenstelling tot Jakarta- een groene, rustige stad met prachtige natuur eromheen zijn. Ik ging wat verder zoeken en ik kwam een mooie deal tegen bij het Novotel Bogor Golf Resort & Convention Centre, een paar kilometer buiten de bebouwde kom van Bogor. Bij een ‘Novotel’ heb ik vaak de associatie met vrij standaard, niet-al-te-spannende (zaken)hotels die meestal in de buurt van een zakenwijk of vliegveld liggen. Met het Novotel Bogor was ik ontzettend verrast: dat bleek één van de meest sfeervolle hotels te zijn waar ik ooit heb verbleven!

Aangekomen op het vliegveld van Jakarta, nam ik een bus die me voor nog geen 3 euro naar Bogor bracht. Vanaf daar nam ik een taxi naar het hotel en ik was verbaasd hoe ver het hotel buiten de stad lag: het was nog bijna een halfuur rijden vanaf het busstation van Bogor. Steeds verder reden we tussen de rijstvelden en golfbanen door en uiteindelijk kwamen we aan bij de ingang van het hotel, waar de auto uitgebreid gecontroleerd werd – één van de veiligheidsmaatregelen van het hotel. Na de controle was het nog een flink stuk over een oprijlaan rijden naar de ingang van het hotel – die er niet erg indrukwekkend uitzag.

Novotel Bogor
De weinigzeggende entree van het hotel

Check-in

Toen de taxi stopte, rende er gelijk iemand op de auto af om mijn deur open te maken en mijn koffer uit de kofferbak te halen. Ik werd naar de lobby gebracht en kreeg meteen een welkomstdrankje – voordat ik überhaupt bij de receptie was aangekomen. De lobby was half in de open lucht gebouwd en deed erg ruim aan door allerlei waterpartijen en tuinen eromheen.

Novotel Bogor
Waterpartijen in de lobby
Novotel Bogor
De lobby van het Novotel Bogor

Bij een ‘Novotel’ heb ik -en met mij waarschijnlijk veel meer mensen- vaak de associatie met ‘saaie, steriele airporthotels’, maar dit hotel straalde totaal iets anders uit. Het was een prachtig, in tropische stijl ingericht resort waar heel veel aandacht aan details was besteed. Dat bleek zelfs in de lobby!

Novotel Bogor
Zithoeken in de lobby

Aangekomen bij de receptie werd ik gelijk vriendelijk te woord gestaan: ‘Welcome, Mr. Kuperus – it is a pleasure to have you as a guest in our hotel!’. Ik was erg onder de indruk dat ze mijn naam wisten. Terwijl het incheckproces bezig was, vroeg ik of ik als Platinum-member misschien een upgrade kon krijgen. Helaas zat het hele hotel vol, dus ik kreeg gewoon het standaard kamertype dat ik al geboekt had. Ik vroeg nog even waarom er zoveel beveiliging was (niet alleen de beveiliging bij de poort was ‘heftig’, ook in de lobby stonden een paar beveiligers met geweren en portofoons. De receptionist vertelde me dat de president op dat moment in het hotel was om te golfen – dat verklaarde een hoop! Nadat de check-in-formaliteiten gereed waren, werd ik naar mijn kamer begeleid. Ik verbaasde me over de prachtige opzet van het hotel: alles was semi in de open lucht gebouwd en met allerlei trappen en bruggen van tropisch hout was het één en ander met elkaar verbonden.

Novotel Bogor
Het hotel is heel ruim opgezet in de open lucht

Via verschillende trappen en gangen werd ik naar mijn kamer gebracht. Ik viel om iedere hoek in de verbazing van de prachtige, ruime inrichting van het hotel. Overal speelde rustgevende muziek en in de verte was het geluid van tropische vogels en kabbelende beekjes te horren – ik kwam meteen tot rust terwijl ik door het hotel liep.

Novotel Bogor
De gang naar mijn kamer

Mijn kamer

Mijn kamer, een Superior Room, was in dezelfde, tropische stijl ingericht – met veel donker hout en bruin- en groentinten.

Novotel Bogor
Mijn kamer: een superior room

De kamer op zich was niets bijzonders: een ruime kamer met bed, bank, bureau en kastruimte. De badkamer zat achter houten schuifdeuren en bestond uit een (enkele) wasbak en een douche – verder ook niets bijzonders.

Novotel Bogor
Schuifdeuren vormen de afscheiding naar de badkamer

De kamer had verder een groot terras met een tafel, twee stoelen en een bank. Het was erg jammer dat mijn kamer uitkeek op een grote muur die de afscheiding van het hotel voorstelde. Daarachter was de golfbaan waar -zo had ik net vernomen- de president op dat moment aan het golfen was.

Novotel Bogor
Een ruim balkon – maar helaas met een lelijk uitzicht

Faciliteiten van het hotel

Het hotel is gelegen in een enorme, prachtige, tropische tuin met allerlei wandelpaden en kleine beekjes die over het terrein stromen.

Novotel Bogor
Beekjes, watervallen en tropische tuinen bepalen de setting van het Novotel Bogor
Novotel Bogor
Het Novotel Bogor ligt midden in prachtige, tropische tuinen

Over het hele terrein zijn grote terrassen met stoelen en ligbedden te vinden. Die door het -helaas- slechte en regenachtige weer amper gebruikt werden.

Novotel Bogor
Overal zijn terrassen en ‘uitkijkplatformen’ over de tropische tuinen
Novotel Bogor
Ruime grasvelden

Na een flinke wandeling door de tropische tuinen kom je uit bij het zwembad, dat in feite bestaat uit een aantal kleinere zwembaden die met elkaar in verbinding staan.

Novotel Bogor
Zwembadcomplex midden in de tropische tuinen
Novotel Bogor
Het mooie zwembad – geheel in tropische stijl

Rondom de zwembaden zijn veel ligbedden te vinden waar je heerlijk kunt uitrusten terwijl je op de achtergrond tropische vogels, watervallen en kabbelende beekjes hoort – perfect om tot rust te komen! Bij het zwembad is ook een bar waar je (tegen erg schappelijke prijzen!) een lekkere cocktail kunt bestellen.

Novotel Bogor
Ligbedden aan het zwembad

Grenzend aan de tuin is een groot restaurant waar ’s morgens een heel uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd wordt. ’s Middags en ’s avonds is er een uitgebreid à-la-carte-menu beschikbaar. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de tropische tuinen en gedurende hele dag wordt er live traditionele, Indonesische muziek gemaakt.

Novotel Bogor
Uitzicht vanuit het restaurant
Novotel Bogor
De hele dag live muziek tegenover het restaurant

Verrassend genoeg waren de prijzen van de roomservice lager dan die van het restaurant en omdat ik toch wel erg moe was van mijn lange vlucht, besloot ik via de roomservice wat eten te bestellen en op mijn terras kon ik genieten van een heerlijk, Indonesisch diner.

Novotel Bogor
Roomservice-diner op mijn balkon

Verder was er ook een fitnesscentrum en een spa met lage tarieven. Door de rustgevende sfeer in het hotel was ik al helemaal tot rust gekomen, maar ik heb toch nog een aantal heerlijke massages gehad om helemaal zen weer aan de terugreis van mijn mileage run te kunnen beginnen.

Locatie

Zoals ik al aangaf, ligt het Novotel Bogor vrij afgelegen: het is ruim 20 minuten rijden van het hotel naar het centrum van Bogor. Gelukkig rijdt er een aantal keer per dag een gratis shuttlebus van het hotel naar een groot winkelcentrum in het centrum van Bogor. Vanaf dat winkelcentrum is het een klein stukje lopen naar de botanische tuin: dé bezienswaardigheid in Bogor. Verder ligt het hotel midden tussen de beste golfbanen van Indonesië, dus voor golfers is dit hotel thé place to be!

Novotel Bogor
Dankzij de gratis hotelshuttle ben je snel bij de botanische tuinen van Bogor

Conclusie

Ik was positief verrast over dit prachtige resort. De bouwstijl van het Novotel Bogor en de ligging midden tussen de tropische tuinen vol met prachtige vogels, watervallen en stromende beekjes zorgt ervoor dat het hotel één en al rust uitademt. Je bent in één klap verwijderd van de hectiek van Jakarta (en toch ook een beetje de hectiek in Bogor) als je in dit resort verblijft. De faciliteiten zijn ontzettend goed en de prijzen liggen (zeker naar Nederlandse standaarden) ontzettend laag. De bijzondere ligging en sfeer hebben ervoor gezorgd dat dit misschien wel één van de meest sfeervolle en bijzondere (keten)hotels is waar ik ooit heb verbleven! Het is jammer dat ik als platinum-member geen enkel voordeel heb gekregen, maar dat heb ik maar op de koop toegenomen tijdens dit erg fijne verblijf. Zou ik nog een keer in het Novotel Bogor verblijven? Zonder twijfel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *