Nieuwe SAS Route Copenhagen-Boston Opening

Nieuwe SAS Route

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op insideflyer.dk op 29 maart 2016 door

SAS focust zich momenteel sterk op hun langere route netwerk. Slechts enkele weken geleden vierden ze de opening van de route naar Stockholm naar Los Angeles, en in september opende de route naar Hong Kong. InsideFlyer was 29 maart bij de premiere van de nieuwe SAS route van Kopenhagen naar Boston.

De laatste tijd heeft SAS zich gericht op nieuwe routes vanaf de Zweedse hoofdstad Stockholm, maar deze keer inaugureerden ze een nieuwe route vanaf Kopenhagen. De bestemming is Boston, en zal dagelijks vliegen met een speciaal uitgeruste Boeing 737 van PrivatAir.

Amerikaanse Ambassadeur

Ondanks dat de route eigenlijk bedacht was omdat SAS vastzat aan een contract voor het PrivatAir toestel (na de mislukte Business Class-only route van Stavanger naar Houston), is de nieuwe route opening nog steeds een heel goede reden voor een feestje.

En een feestje was het zeker, met speeches van SAS manager Sandahl Sørensen, de CEO van Kopenhagen Airports Thomas Woldbye en niet de minste: de Amerikaanse ambassadeur van Denemarken, Rufus Gifford.

Ambassadeur Gifford had een extra reden om de nieuwe route te verwelkomen aangezien het zijn werk in Kopenhagen verbindt met zijn geboorteplaats Boston.

Speciaal Uitgerust Toestel

Het toestel dat gebruikt zal worden op de route is een speciaal uitgeruste Boeing 737, die zowel een business class als economy class aan boort heeft. De populaire Plus klasse is er niet op dit vliegtuig. Terwijl in andere SAS niet-geplande toestellen nieuwe en extreem comfortabele boots geïnstalleerd zijn, heeft dit toestel een net andere indeling met oudere Business Class stoelen. Hierdoor zijn er geen entertainment systemen aan boord, maar passagiers zullen in zowel de Business als Economy Class van ipads voorzien worden.

Het toestal is vroeger gebruikt voor de (nu opgeheven) route tussen Stavanger en Houston – en gedurende de winterse vluchten naar New York vanuit Copenhagen. Tot en met Kerst had het toestel enkel Business Class stoelen, maar dit is nu aangepast, zodat er zowel Business als Economy class is. Het cabinepersoneel is van PrivatAir, maar de service aan boord is de bekende SAS standaard.

De SAS Kleuren Hebben Vertraging

Het toestal dat eigenlijk deze route ging vliegen is in de SAS kleuren geverfd. Maar dat vliegtuig laat nog even op zich wachten in verband met gepland onderhoud. Dit betekend dat voor nu een toestel met PrivatAir exterieur (en dus iets anders interieur) zal worden gebruikt. Dit toestel heeft in totaal 92 stoelen, maar het vliegtuig dat later de route over gaat nemen heeft 86 stoelen – verdeeld in 20 Business Class stoelen en 66 Economy Class stoelen.

9 Bestemmingen In De VS

De route van Kopenhagen naar Bosten is de 9e SAS route naar de Verenigde Staten en dit betekend dat SAS nu ongeveer 6.800 vluchten per jaar kan aanbieden tussen de Verenigde Staten en Scandinavië. In totaal zijn dit 1.6 miljoen stoelen die op deze routes worden aangeboden.

De Eerste Directe Connectie Naar Boston

SAS is ook de eerste vliegmaatschappij die een directe verbinding tussen Scandinavie en Boston tot stand brengt. Maar ze zullen niet lang de enige op deze route zijn. Over slechts enkele weken zal Norwegian ook hun route openen tussen Kopenhagen en Boston. Deze zal maar 1 keer per week vliegen, dus hoe interessant dit is voor zakenreizigers zal nog moeten blijken. SAS vliegt de route 7 dagen per week.

De 10e Bestemming

Later dit jaar zal SAS nog een opening van een nieuwe lange vlucht vieren. In September zullen ze de route van Kopenhagen en Oslo naar Miami openen. Deze route zal gevlogen worden met SAS’ eigen uitrusting, de grotere Airbus A330 en A340.

InsideFlyer was bij de opening van de nieuwe SAS route op het vliegveld van Kopenhagen. Er waren mooie toespraken, hapjes en champagne voor de passagiers bij de gate aanwezig.

Nieuwe SAS Route
Hapjes en bubbels voor de passagiers bij vertrek
Nieuwe SAS Route
Route SK927 is bijna klaar voor zijn vertrek bij gate C26
Nieuwe SAS Route
De Amerikaans ambassador, Rufus Gifford en SAS hoofd Lars Sandahl Sørensen in gesprek vlak voor hun toespraak
New SAS Route
SAS hoofd Lars Sandahl Sørensen houdt een toespraak voor de eerste vlucht naar Boston.
New SAS Route
De Amerikaanse ambassadeur van Denemarken, Rufus Gifford feliciteert SAS hoofd Lars Sandahl Sørensen met de nieuwe route tussen Kopenhagen en Boston
New SAS Route
De Amerikaanse ambassadeur van Denemarken, Rufus Gifford, geeft een toespraak bij de gate en feliciteert SAS Denemarken met hun nieuwe route. Hij geeft ook wat persoonlijke credits aangezien hij zelf uit Boston komt.
New SAS Route
Directeur van Copenhagen Airport Thomas Woldbye feliciteert SAS met de route
New SAS Route
Thomas Woldbye (CPH), Rufus Gifford and Lars Sandahl Sørensen (SAS hoofd) maken zich op samen met 2 SAS stafleden om het lint door te knippen ter inauguratie van de nieuwe route.
New SAS Route
Het lint is doorgeknipt en de route Kopenhagen-Boston is officieel geopend
New SAS Route
Ook de kleinere passagiers deden mee aan de viering.
New SAS Route
SAS hoofd Lars Sandahl Sørensen, Karin Gert Nielsen van Atlantic Link en de Amerikaanse ambassadeur Rufus Gifford before departure.
New SAS Route
De speciaal gedecoreerde Boeing 737 van PrivatAir staat klaar bij de gate.
New SAS Route
Het boarden van het eerste vertrek van Kopenhagen naar Boston.
New SAS Route
Het vertrek nadert.
New SAS Route
Passagiers gaan aan boord van de eerste vlucht naar Boston.
New SAS Route
De push back ongeveer 5 minuten voor de geplande vertrektijd.
New SAS Route

PrivatAir’s Boeing 737 op de landingsbaan. Later zal de route met een soortgelijk toestel gevlogen worden maar met SAS kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *