Nieuwe Emirates Business Class Stoel

nieuwe Emirates Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de ITB Berlin conventie afgelopen maand heeft Emirates de vernieuwde business class voor de Boeing 777-300ER vloot gepresenteerd. De nieuwe Emirates Business Class cabine is meer een refresh dan een totaal nieuw product. De stoel kan voortaan 180 graden plat, iets dat voorheen niet het geval was, en krijgt nieuwe bekleding. Daarnaast wordt er een groot, 23 inch televisiescherm toegevoegd alsmede een minibar in iedere stoel. De seatpitch wordt een genereuze 72 inch.

De grote verrassing is de indeling van de stoelen. Emirates heeft er voor gekozen de 2-3-2 opstelling te behouden in de nieuwe business class. Een middenstoel in business class is tegenwoordig zeer ongewoon. De huidige trend is zelfs een 1-2-1 opstelling waardoor iedere passagier directe toegang heeft tot het gangpad. Vanzelfsprekend heeft dit ook gevolgen voor het comfort in de breedte in de nieuwe stoel. Gezien de concurrentie -zeker uit de eigen regio- is dit een frappant besluit en ook zeker een gemiste kans voor de maatschappij om competitief te blijven qua hard product, waar het in business class vooral om draait.

De nieuwe Emirates Business Class stoel
De nieuwe Emirates Business Class stoel

Nieuwe vliegtuigen

Door de 2-3-2 opstelling te behouden, blijft ook het aantal stoelen gelijk aan 42. De nieuwe Emirates Business Class wordt geplaatst op de nieuw af te leveren Boeing 777-300ER kisten. Het lijkt erop dat de huidige vloot niet uitgerust gaat worden met de nieuwe stoel.

Amsterdam

Passagiers die vanaf Amsterdam vliegen zullen blij zijn dat beide dagelijkse vluchten met de A380 worden uitgevoerd. Dit type vliegtuig biedt, naast onder andere ook de befaamde bar aan boord, ook een full flat business class stoel die meer privé is en meer ruimte in de breedte biedt dankzij de 1-2-1 opstelling. Vlieg je na Dubai door naar een andere bestemming, dan heb je wel de kans deze business class tegen te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *