Nieuwe Catering KLM op Europese Vluchten1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen paar jaar verwende KLM haar passagiers in de World Business Class al met gerechten samengesteld door Nederlandse topchefs. Nu breidt KLM de culinaire consulting uit naar Europese vluchten. Vanaf 10 december zal topchef Onno Kokmeijer, Executive Chef van Ciel Bleu in Hotel Okura, de lunch en diner maaltijden samenstellen voor Europe Business Class.

Executive Chef Onno Kokmeijer
Executive Chef Onno Kokmeijer

Kokmeijer is niet nieuw in de airline catering. In 2013 stelde hij al eens de maaltijden voor de World Business Class samen. De invulling van de gerechten hangt af van de winter- of zomerdienstregeling. Passagiers op de langere Europese vluchten (Athene, Helsinki, Istanbul, Kiev, St. Petersburg, Lissabon, Madrid, Boekarest en Moskou) kunnen wekelijks uit twee gerechten van zijn hand kiezen.

Economy

In Europese Economy Class stopt KLM (Cityhopper) met het bekende ‘sweet or savoury’ concept. Afhankelijk van de vluchtduur verandert het aanbod: op vluchten tot twee krijgen passagiers voortaan een sandwich, koekje en cup water. Op vluchten langer dan twee uur bestaat de catering binnenkort uit een warme snack en een cakeje. Een complete warme maaltijd zoals op vluchten naar Istanbul wordt afgeschaft. Ook wordt het drankaanbod verminderd. Door de keuze voor de passagier weg te nemen is de service minder tijdintensief en kan KLM op sommige vluchten één flight attendant minder inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *