Nieuwe Business Class stoel Garuda Indonesia

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

5-sterren maatschappij Garuda Indonesia staat al bekend om haar uitstekende onboard product. De flag carrier uit Indonesië blijft investeren en introduceert op nieuwe regionale widebody vliegtuigen een nieuwe business class stoel; de Super Diamond van B/E Aerospace.

De Super Diamond is een full flat stoel en zal in een 1-2-1 ‘herringbone’ opstelling geïnstalleerd worden in nieuwe Airbus A330-300s en de twee-klasse Boeing 777-300ER (die niet naar Amsterdam vliegt). Dit type vliegtuigen worden vooral ingezet op regionale vluchten vanaf de hub in Denpasar naar Australië en de rest van Azië.

De ‘oude’ business class op de A330 vloot is nog steeds een full flat stoel, maar in een 2-2-2 opstelling die minder privacy biedt. Het is daarom opmerkelijk dat Garuda er voor kiest ook voor medium haul vluchten de Super Diamond aan te schaffen; het oude product deed niet onder voor de concurrentie. Met de nieuwe stoelen is er minder capaciteit.

Economy

Niet alleen in business zijn er vernieuwingen. In economy krijgen de stoelen meer recline en een 11 inch LCD-touchscreen, een USB-port en stopcontact.

Amsterdam

Vlieg je vanuit Indonesië door met een A330-300 of 2-class B77W, dan is er een kans dat je deze nieuwe cabines krijgt. Op longhaul vluchten zet Garuda de 777 met drie klassen in, dus op onder andere Amsterdam zal je de nieuwste cabine niet zien. In de business class is de stoel echter bijna hetzelfde; full flat in 1-2-1 opstelling.

garudac2
Business Class op de 3-klasse 777

Londen

Vanaf 31 maart zal de vlucht naar Amsterdam niet meer doorvliegen naar London Gatwick. Garuda gaat 5x per week rechtstreeks op Heathrow vliegen. Met een triple het Kanaal overvliegen voor scherpe tarieven is helaas voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *