Nieuwe A350’s eerder in gebruik bij Finnair

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het gaat goed met Finnair. Dat heeft de maatschappij met name te danken aan het goede netwerk dat is opgebouwd in Azië. Vooral op bestemmingen in China is Finnair een belangrijke speler. De maatschappij is daarnaast op routes naar de Verenigde Staten ook actief.
Het jaar 2017 was het beste jaar ooit voor de luchtvaartmaatschappij. In 2018 wil men er zelfs nog een tandje bij te kunnen doen. Daarom komt er een capaciteitsuitbreiding van 15%. Door de afleverdatum van bestelde Airbus A350’s te vervroegen hoopt men de groei te kunnen vasthouden.

Resultaten 2017

Afgelopen week maakte Finnair de financiële cijfers bekend over 2017. Het resultaat was verdrievoudigd ten opzichte van het jaar ervoor. Finnair vervoerde 11,9 miljoen passagiers, een stijging van 9,6% ten opzichte van 2016.

CEO Pekka Vauramo: 

The year 2017 was excellent for Finnair. The favourable business environment supported our growth together with the right capacity, route network and product decisions we made in recent years. We ended 2017 in the middle of the fastest growth phase in Finnair’s history and we plan to continue our transformation and growth also in 2018.

Finnair bestemmingen verre oosten
Finnair bestemmingen verre oosten

Airbus A350-1000

De Finse maatschappij heeft nu elf Airbus A350-900 en er zijn nog acht vliegtuigen in bestelling. Deze toestellen met 297 zitplaatsen zouden afgeleverd worden in de periode tot 2023. Men probeert de afleveringen wat naar voren te kunnen halen. Er is in ieder geval van één vliegtuig de afleverdatum van 2023 gewijzigd in 2019.

Er wordt overwogen om zelfs een deel van de bestelling om te zetten in de grotere A350-1000. Deze week is het eerste model van dit nieuwe type vliegtuig aan Qatar Airways geleverd.

Finnair a350-900
Finnair A350-900

Nieuwe bestemmingen

Naast het uitgebreide netwerk in het verre oosten heeft Finnair in 2017 vier nieuwe bestemmingen toegevoegd. Goa (India), Havana (Cuba), Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) en Puerto Vallarta (Mexico) worden nu aangevlogen als vakantiebestemmingen.

In 2018 zal voor diverse bestaande routes, zowel binnen Europa als in Azië, zal het aantal vluchten opgeschroefd worden.

Lapland

Finnair heeft diverse binnenlandse luchthavens die bediend worden. Door de goede vertegenwoordiging van de maatschappij in China is er nu een grote toename van Chinese toeristen die naar Lapland willen. Maar ook vanuit Europa is er meer interesse om naar Lapland te vliegen. Zodoende zijn er nu ook rechtstreekse vluchten vanuit Londen, Parijs en Zürich naar Lapland.

Finnair binnenlandse bestemmingen
Binnenlandse en regionale bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *