Negatieve veranderingen voor Flying Blue Promo Awards

Flying Blue Promo Awards Negatieve Veranderingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft iedere maand haar Flying Blue Promo Awards, waarbij je tussen de 20% en 50% kunt besparen op award tickets. Door de komst van het nieuwe Flying Blue programma, zijn er een aantal negatieve veranderingen gekomen voor de Promo Awards. Zo kun je niet meer vertrekken uit een zone, zijn er variabele prijzen ingevoerd en is de kalender met een overzicht voor de goedkoopste dagen niet meer beschikbaar.

Daarnaast kun je wel Promo Awards goedkoper boeken dan dat zij adverteren, wat een positieve verandering is. Zo kun je bijvoorbeeld naar Copenhagen vliegen voor 250 miles minder dan geadverteerd.

Variabele prijzen; zones zijn er niet meer

Flying Blue heeft in het nieuwe programma ook variabele prijzen ingevoerd. Voorheen waren de kosten voor een award ticket gebaseerd op een zone. Zo kon je voor dezelfde prijs vliegen van Madrid naar Amsterdam naar Dubai als van Amsterdam naar Dubai aangezien beide steden in zone Europa lagen. Vanaf nu worden de kosten per startpunt en bestemming berekend en zijn dus niet meer hetzelfde.

Voorheen waren de Promo Awards vaste tarieven naar een bepaalde bestemming. Dat is niet meer het geval. Nu wordt er een kortingspercentage geadverteerd wat van toepassing is op de prijs van een bepaald origin/destination paar.

Kalender met tarieven

Daarnaast is de kalender met tarieven verdwenen. Zo kun je vanaf nu niet meer in één oogopslag zien welke data de goedkoopste zijn of waar er beschikbaarheid is. Je dient nu per dag te zoeken en op basis daarvan krijg je een specifiek tarief te zien. Op die manier ben je (veel) langer tijd kwijt om een Reward TIcket te vinden en te boeken.

Voorbeeld Promo Awards naar Chicago

Met de Flying Blue Promo Awards van juni zijn momenteel de vluchten tussen Parijs en Chicago in de aanbieding. Deze vluchten kun je met 50% korting boeken in economy class, wat neerkomt op 11.000 miles als laagste tarief. Deze prijs geldt voor een enkele reis.

Een vlucht van Parijs naar Chicago op 12 september kost 11.000 miles en €133.40 aan toeslagen. Het loont dus altijd om ook naar de prijzen van een regulier ticket te kijken, gezien je dus ook een deel moet betalen naast je miles en de prijzen voor een retour ticket naar de Verenigde Staten laag kunnen zijn. Op die manier kun je afwegen wat het voordeligst is.

CDG-ORD

Een vlucht van Chicago naar Parijs kost 11.000 miles en €58.66 aan toeslagen. Deze prijzen liggen lager dan dat je vertrekt uit Europa. Dat heeft te maken met het feit dat de toeslagen vanuit de Verenigde Staten anders berekend wordt vergeleken met een vlucht uit Europa. Ook deze kun je dus boeken voor 50% korting in de Promo Awards.

ORD-CDG

Voor de introductie van het nieuwe programma betaalde je dezelfde prijs voor een vlucht naar Parijs als naar Oslo. Omdat de prijzen nu per segment/route worden berekend, verschilt de prijs dus afhankelijk van de bestemming. Wil je de bovenstaande vlucht nemen naar Parijs en vervolgens doorvliegen naar Oslo? Dan betaal je 14.500 miles en €77.06 aan toeslagen. Je betaald in dit geval dus 3.500 miles en €18.04 extra voor de vlucht van Parijs naar Oslo.

ORD-OSL

Het loont dus altijd om te kijken naar een eindbestemming en te vergelijken wat het goedkoopste is. Zo kom je de bovenstaande vlucht bijvoorbeeld niet tegen met 50% korting als je deze wilt boeken naar Amsterdam. Als je zoekt op de route van Chicago naar Amsterdam, dan krijg je voor het laagste tarief een vlucht met KLM voor 13.750 miles en €58.66. Wil je vliegen via Parijs? Dan betaal je in dit geval 31.500 miles en €58.66.

ORD-AMS

Daarnaast is er nog iets opvallends; de Promo Awards kunnen voor een lager tarief geboekt worden dan op de website van Flying Blue wordt aangegeven. De route naar Chicago is in de aanbieding voor 11.000 miles per enkele reis (50% korting), maar blijkbaar kun je deze naar andere bestemmingen goedkoper boeken. Zo kun je naar via Amsterdam naar Copenhagen vliegen voor 10.750 miles.

ORD-CPH

Heb jij al ervaring met het nieuwe programma in combinatie met de Promo Awards en heb je hiervoor handige tips? Laat deze dan vooral hieronder of op ons forum weten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *