Nederlands cabinepersoneel EasyJet niet akkoord met nieuw CAO1 min leestijd

Airbus toestel van EasyJet (Bron: EasyJet)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Nederlands cabinepersoneel van EasyJet is niet akkoord gegaan met het principeakkoord dat vakbond VNC heeft voorgesteld over de nieuwe CAO. De low-cost maatschappij kondigde vorige maand nog aan om vanaf Schiphol ook op Jersey en Mykonos te gaan vliegen.

EasyJet niet akkoord met CAO

De huidige CAO loopt op 31 maart 2023 af. In december vorig jaar eiste het cabinepersoneel al meer loon. Toen kwam er namelijk een voorlopig akkoord over de nieuwe CAO die voor drie jaar geldt. Deze loopt namelijk t/m 31 maart 2026. De vakbond zal dus nu weer opnieuw moeten onderhandelen om met betere salarissen te komen.

Het cabinepersoneel eist namelijk een loonsverhoging van 7,25 procent in het eerste jaar en een sectorvergoeding die minimaal 5% hoger ligt. Ook wordt er gesproken over een inflatiecompensatie. Verder eist het cabinepersoneel nog een éénmalige vergoeding tussen € 900,- en €1400,- (afhankelijk van lengte dienstverband), disruption betaling, verbetering van vergoeding bij ziekte, een pensioenpremie naar 9,5% (opnieuw onderhandelbaar als nieuwe Nederlandse pensioenwet definitief wordt), verhoging betaling nachtstop, DDO/IDO en OFFC en verbetering reiskostenvergoeding en meer.

Alhoewel de VNC-leden konden stemmen over het akkoord, stemde maar liefst 88% van hen tegen. Zo laat VNC weten. De vakbond wil zo snel mogelijk met EasyJet tot een akkoord komen.

Airbus A320 van EasyJet (Bron: EasyJet)
Het cabinepersoneel van EasyJet is het niet eens met de nieuw CAO. (Bron: EasyJet)

Uitgelichte afbeelding: EasyJet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *