Moxy hotels by Marriott komt naar Amsterdam

Moxy Hotel Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Moxy hotels, het in 2014 geïntroduceerde hippe merk van Marriott, komt in 2017 naar Amsterdam. De eerste Nederlandse vestiging wordt gebouwd aan de houthavens in Amsterdam.

Moxy Amsterdam
Moxy Amsterdam

Ikea

Het eerste Moxy hotel opende in 2014 in Milaan. Moxy werkt voor de inrichting samen met IKEA. De Moxy hotels kenmerken zich door de goedkope kamerprijs, “smart design” bij de inrichting van de kamers, veel aansluitingen voor electriciteit, een volledige badkamer en een snelle wifi verbinding. De benedenverdieping krijgt een levendige lobby. Moxy wil zich richten op Millennials, mensen tussen de 18 en 33 jaar (generatie X en Y). Men wil met een minimale inrichting een maximale beleving nastreven. Het pand aan het IJ krijgt tevens een restaurant en een zwembad.

Moxy kan de kamerprijs laag houden door onder andere te besparen op personeel. Doel is om de gasten zoveel mogelijk zelf te laten doen. Ondanks de lage kamerprijs krijgen deelnemers aan het Marriott Rewards spaarprogramma wel punten voor een overnachting.

Moxy hotels
Moxy hotels

Locatie

De locatie van het hotel is op de kop van de Danzigerkade, middenin een nieuwe woonwijk. Het Moxy hotel krijgt 120 kamers.

Moxy Amsterdam - locatie
Moxy Amsterdam – locatie

Moxy hotels zijn momenteel te vinden in onder andere Berlijn, Aberdeen, Frankfurt en New Orleans. Op den duur wil Marriott 150 hotels openen. Ook in Utrecht Rotsoord komt een Moxy hotel met 160 kamers, bouwstart is gepland voor eind 2017. Een lijst met alle Moxy hotels kun je hier vinden.

Moxy Amsterdam
Moxy Amsterdam

Residence Inn by Marriott Amsterdam

Opvallend is dat Marriott ook nog een tweede formule in het pand zal vestigen. Residence Inn by Marriott Amsterdam krijgt 60 kamers en deze formule richt zich volledig op personen die op zoek zijn naar een kamer voor een langer verblijf (1 week tot 3 maanden). De kamers zijn ruimer en voorzien van een volledige keuken. Gasten krijgen in de ochtend een gratis ontbijt aangeboden. Het Residence Inn by Marriott wordt het tweede longstay hotel in Amsterdam. Eerder opende Starwood (SPG) al het Element hotel in Amstelveen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *