Hoe Londen te boeken met een klein budget

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik ben iemand die er van houd om zoveel mogelijk van de wereld te zien voor zo min mogelijk geld. Het kost wel wat tijd en energie voor je een goede deal hebt gevonden maar dat vind ik juist het leukste om te doen. Het geeft een hoop voldoening als je voor een prikkie iets hebt gevonden. Zo ben ik dit jaar al op een aantal city trips geweest. Zo heb ik een rondje Europa gedaan in twaalf dagen maar daar zal ik een andere keer nog over schrijven. Ik wil het dit keer hebben over mijn tripje naar Londen een aantal maanden geleden.

Mocht je de kans hebben om dit jaar nog naar Londen te gaan, dan zou ik dat zeker doen. Sowieso staat de pond zeer gunstig. Ik die van winkelen houd was daar erg blij mee. In sommige gevallen scheelt het best veel nu de pond minder waard is door de Brexit.

Vanaf november is Londen ook al helemaal in de Kerststemming. Echt een aanrader om rond die tijd te gaan. Wil je voor een leuke prijs erheen dan kan dat op meerdere manieren. Je kan natuurlijk de boot pakken of met de trein maar per vliegtuig vind ik zelf het makkelijkst. Met nog geen 45 minuten ben je er al.

Vliegen

Zelf kies ik meestal voor de low cost vliegmaatschappijen, zoals Easyjet en Ryanair. Voor zo’n klein stukje maakt mij het voor mij niet uit met wat voor een maatschappij ik vlieg.

Wil je zo goedkoop mogelijk vliegen, boek dan op tijd. De meest ideale tijd is of heel vroeg zo’n 7 maanden van te voren of een week of zes. Heel last minute valt ook nog te proberen alleen loop je wel het risico dat alles al weg is. Zeker richting de Kerst zou ik dat risico niet nemen.

Ryanair
Ryanair

 

Openbaar vervoer

Londen is niet de meest goedkope stad als het om hotels gaat. Ik verblijf daarom meestal ook buiten het centrum. Dat kost een stuk minder en het openbaar vervoer in Londen is top. Neem de metro, die rijdt om de paar minuten en je bent overal zo. Voor vervoer van het vliegveld naar het hotel kies ik meestal voor de bus. Je hebt verschillende shuttle diensten die vanaf meerdere vliegvelden gaan. Ik heb de laatste keer bij  National Express geboekt. Ik vloog op Londen Stansted en ik moest naar Stratford, een enkele reis is al te boeken vanaf acht pond.

Binnen Londen centrum doe ik eigenlijk altijd alles met de metro, lekker makkelijk en niet al te duur. Je hebt de Oyster card, een soort van OV chipkaart. Voor ongeveer acht pond per dag kan je overal heen binnen Londen centrum.

Hotel

Ik ben nu drie keer in Londen geweest en ik verbleef steeds in het zelfde hotel. Altijd in het Ibis Stratford. Het is geen super luxe hotel, heel basic maar wel schoon en goede service. Tijdens een city trip ben ik zelf weinig in het hotel te vinden. Belangrijkste is dat ik lekker kan slapen. Goedkope hotels kan je boeken via verschillende sites, zoals bijvoorbeeld Booking.com of Trivago.nl.

Ibis Stratford Londen
Ibis Stratford Londen
Ibis Stratford Londen
Basic kamer Ibis Stratford Londen

Dit is hoe ik mijn low cost tripjes boek, hoe boeken jullie meestal of hebben jullie nog tips en tricks voor mij om nog voordeliger te boeken? Laat dan een reactie achter of registreer jezelf op ons forum voor meer informatie of om tips uit te wisselen.

 

 

 

 

Reacties

 1. SanHor zegt

  London Southend is vaak goedkoper om te boeken dan de andere velden rondom Londen, als je bij Easyjet kijkt.
  Houd er echter wel rekening mee dat een enkeltje trein Southend – Londen een kleine 16 pond per enkeltje kost.

  • Tamara Baars zegt

   Klopt, ik heb 1x op Southend gevlogen maar dan zit je idd met de extra kosten van de trein en langere reistijd.

 2. Margi zegt

  Ik vlieg liefst op London City…..vanaf Rotterdam of Schiphol. Geen low cost airlines maar binnenkort begint KLM weer een dienst, handig als FB lid, hoewel Cityjet vluchten tellen ook mee voor award/level miles. Laatst gelogeerd bij Travelodge Stratford, 5 minuten lopen van Docklands Light Railway met direct verbinding met LCY. Simple basic hotel concept met hele vriendelijke personeel. Ook heel voordelig met kinderen…..kind eet gratis bij iedere volwassen ontbijt. Bushalte bij de deur met direct dubble decker verbinding naar Oxford Circus……rit van een uur, leuk als je geen haast hebt en interessante wijken waar je als tourist normaal niet ko, wilt zien.

 3. frankj zegt

  Tamara, ik kies niet meer voor low cost. Indien je op tijd een reservering maakt kies ik vaak voor Cityjet. Je kunt retour vliegen naar LCY voor €95,-. Vanaf RTM is het soms nog goedkoper. Vanaf LCY kun je direct de Oystercard gebruiken dus je hoeft geen extra treinkaart te kopen. En binnen 25 minuten ben je in het centrum. Tevens mag je gratis een koffer meenemen. Qua hotel moet je ook eens kijken naar Hampton Inn of Holiday Inn Express. Ontbijt is bij deze hotels vaak inclusief. Tevens verwacht ik wel leuke weekenddeals van KLM. Binnenkort gaat KLM ook weer op LCY vliegen. En met je Flying Blue card heb je korting op je koffer indien je deze toch mee wil nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *