Mijn ervaring met het loyaltyprogramma van Accor

accor

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als een reislustig persoon ben ik altijd op zoek naar goedkope manieren om hotels, vliegreizen of vakanties te boeken. Ik ben ongeveer lid van elke nieuwsbrief die er is. Op die manier mis ik geen enkele aanbieding. Ook meld ik me aan bij loyaltyprogramma’s om voor kortingen te sparen. Zo ook voor het loyaltyprogramma van Accor Hotels. Ik heb mij hiervoor aangemeld toen ik voor mijn werk regelmatig in een hotel moest overnachten.

accor-2

Op het moment heb ik de Silver status en ben ik nog maar 400 punten verwijderd van €40,- korting op de volgende boeking. De Silver status bereik je bij tenminste 10 overnachtingen of bij 2500 punten. De voordelen van de Silver status zijn dat je meedoet aan de pre-sale van Accorhotels.com. Je kan dan 48 uur voor de acties online gaan al profiteren van exclusieve tarieven. Ook krijg je bij aankomst een welkomstdrankje. En afhankelijk van beschikbaarheid eventueel een late check out. Om de Gold status te willen bereiken zal ik nog heel wat meer overnachtingen moeten gaan boeken. Die bereik je vanaf 30 overnachtingen of vanaf 10.000 punten.

Vanaf 1 januari 2017 gaat het loyalty programma bij Accor wel veranderen. Vanaf dan wordt het puntenspaarsysteem opgesplitst in twee soorten punten. Rewards-punten en Status-punten.

Rewards-punten:

 • De Rewards-punten kunnen worden ingezet bij verschillende Le Club AccorHotels-aanbiedingen.
 • Overnachtingen reserveren met de Rewards-punten.
 • Profiteren van een dream stay of van Elite experiences.
 • Rewards-punten omzetten bij partners.

De Status-punten worden elk jaar opnieuw opgebouwd en geven toegang tot een eventuele hogere status. Elk jaar wordt de teller van de Status-punten weer op nul gezet.

Een voorbeeld:

Bij een overnachting van Novotel, een hotel wat deelneemt aan het programma. Je profiteert dan van een bonus van punten x4. Je geldige uitgaven bedragen €200,- en je beschikt over een Classic-kaart. Je spaart dan 1.500 Rewards-punten (o.b.v. de bonus) en 500 Status-punten (uitsluitend gebaseerd op je overnachting). Of je nu een Silver, Gold of Platinum status hebt, je blijft vanaf 1 januari 2017 profiteren van een puntenversneller aan de hand van je status.

Aangezien het nog wel even duurt voordat het nieuwe spaarsysteem ingaat, ga ik nog even gebruik maken van de exclusieve sale voor leden van het loyaltyprogramma. Des te eerder heb ik weer mijn €40,- korting op de volgende overnachting en wie weet komt zo die Gold status er nog een keer.

 

accor

Graag hoor ik van jullie wat jullie van de veranderingen vinden. Een verbetering of juist niet? Zijn jullie fan van Accor hotels? Laat het ons weten via een reactie op dit artikel. Of registreer jezelf op ons forum waar je allerlei soorten informatie en tips kan uitwisselen!

Reacties

 1. Pred zegt

  Voor gold status kun je beter de Ibis business card nemen. Krijg je instant gold status voor 90 euro per jaar.

  Ik heb zelf alleen ervaring met IHG en Accor. Mijn ervaring is dat je elite status beter wordt erkent bij Accor dan bij IHG (al heeft IHG weer betere promos). Ik krijg in Azie standaard veel extras als lounge toegang of gratis ontbijt (beide geen onderdeel van Gold voordelen). Mijn laatste verblijf in 1 van de Novotels in Bangkok leverde me gratis ontbijt en lounge toegang op. Bovenop de standaard voordelen als late checkout, welcome drink, room upgrade, bordje fruit. En dan te bedenken dat ik 110 euro had betaald voor 3 nachten.. Moet er wel bij zeggen dat ik vrijwel alleen in Novotels verblijf met af en toe een Pullman. Ik kan me voorstellen dat de voordelen in Sofitel wat beperkter zijn.

  De wijzigingen in het programma zullen voor mij niet zoveel uitmaken. Zolang je via Ibis voor 90 per jaar gold krijgt vind ik het prima.

 2. Richard zegt

  Tot dusver vind ik Accor prima. Nu reis ik voor mijn werk ook veel naar plekken waar de hotels zitten. Inmiddels platinum en in principe altijd een upgrade. Sommige Novotels zijn niet veel bijzonders maar andere weer fraai en bij McGallery, Pullman en Sofitel zijn de hotels gewoon erg goed. Het puntensaldo probeer ik te gebruiken voor vakanties met het gezin. De status vasthouden in 2017 zal best nog lastig zijn maar het is niet anders

 3. Sander zegt

  Tot nu toe heb ik niet zo veel met Le Club Accor. Maar omdat er nu een actie is waarbij je na 4 stays 10/K punten krijgt en er een goedkoop Ibis hotel vlakbij werk zit, maak ik er gebruik van. Heb ik in ieder geval Gold en die punten zet ik om naar Avios (via Iberia naar BA vanwege de 1:1 ratio).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *