Marriott Rewards Buy Back Elite Status

Marriott Rewards

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Marriott Rewards heeft (net als voorgaande jaren) een mooie manier gelanceerd om je elite status te behouden. Door punten in te wisselen kun je dezelfde elite status als vorig jaar behouden. Dit is vooral interessant als je terug dreigt te vallen naar Silver elite, omdat het gat tussen Silver en Gold significant is.

Marriott Rewards Buy Back Elite status, hoe werkt het?

Als je vorig jaar elite member was en de benodigde kwalificatie criteria niet behaald hebt, kun je deze terug kopen tot maximaal één niveau. Als je vorig jaar Platinum member was en nu Silver member, dan kun je dus hooguit Gold elite status terug kopen.

Marriott Rewards
Marriott Rewards Buy Back Elite Status

De prijzen zijn in mijn ogen acceptabel te noemen:

– Silver status: 7.500 punten;

– Gold status: 25.000 punten;

– Platinum status: 40.000 punten.

Je kunt tot 31 maart aanstaande deelnemen aan deze actie van Marriott Rewards. Helaas is het aanbod niet beschikbaar voor leden die hun elite status hebben verworven door middel van een status match vanuit Starwood Prefered Guest. Door de samenvoeging van Marriott & Starwood kun je namelijk een match krijgen, waarover je in dit artikel meer kunt lezen.

Om gebruik te maken van de actie moet je bellen, of een bericht sturen via het webformulier op de site van Marriott Rewards. Je kunt de actie hier raadplegen.

Is het de moeite waard om je status terug te kopen?

Wanneer je voorheen Gold Elite status had bij Marriott Rewards en nu terug dreigt te vallen naar Silver status, is het in mijn ogen absoluut de moeite waard om je status terug te kopen. Wanneer je ongeveer 10 nachten op jaarbasis verblijft bij Marriott, krijg je loungetoegang (inclusief ontbijt), sneller internet en gratis kamerupgrades. Het aantal punten (25.000) staat gelijk aan één overnachting bij een categorie 5 hotel, wat maximaal € 150,00 zal kosten. Bij 10 overnachtingen kost het je dus € 15,00 om gebruik te kunnen maken van de voordelen en is dus ruimschoots de moeite waard! Als je de punten “niet hebt liggen” en dus moet bijkopen, kan het een ander verhaal worden. Dan zal het ongeveer $ 312,50 kosten om de punten te kopen, maar afhankelijk van je situatie kan dit nog steeds de moeite waard zijn in mijn ogen.

Dreig je terug te vallen van Silver naar Marriott Rewards member? Dan zou ik de punten mooi op zak houden voor een gratis nacht, omdat je toch amper voordeel krijgt als Silver member. Val je terug van Platinum naar Gold? Dan vind ik 40.000 punten wel erg veel en de verschillen tussen Gold en Platinum zijn (op papier) klein.

Conclusie

Deze actie van Marriott Rewards is in mijn beleving erg handig om je status te behouden. De investering is beperkt te noemen en in sommige gevallen krijg je er voldoende voor terug. Persoonlijk anticipeer ik op deze actie door in 2017 tenminste Silver status te behalen.

Maak jij gebruik van dit aanbod van Marriott Rewards?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *