Malaysia Airlines onthult nieuwe business class2 min leestijd

Malaysia Airlines Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Malaysia Airlines heeft afgelopen week hun nieuwe business class voor de nog te leveren Airbus A330-900’s en de al bestaande Airbus A350 toestellen onthuld. De maatschappij bestelde een aantal jaar geleden 20 Airbus A339neo’s.

Malaysia Airlines onthult nieuwe business class

De nieuwe Airbus A330neo’s moeten de huidige Airbus A330-200 en A330-300 gaan vervangen. Op de huidige toestellen heeft de maatschappij op dit moment een business class in een staggered 1-2-1 configuratie. Deze zelfde business class vind je ook op de nieuwere Airbus A350 toestellen. Twee jaar geleden vlogen we nog mee op de A350 in business class. Van deze vlucht kun je hier een review lezen.

Malaysia Airlines heeft nu echter besloten om over te gaan op een reversed herringbone business class, eveneens in een 1-2-1 configuratie. Deze moderne stoelen met mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden zullen namelijk op de nog te leveren Airbus A330-900 toestellen worden geplaatst. Vanaf 2026 zullen deze stoelen ook te vinden zijn op de Airbus A350 toestellen. De stoelen in de reverse herringbone business class zijn Collins Aerospace stoelen.

Malaysia Airlines, Business class
Malaysia Airlines heeft gekozen voor een reverse herringbone business class. (Foto: Malaysia Airlines)

De nieuwe business class zul je vooral aantreffen op internationale vluchten binnen Azië. De enige vlucht die Malaysia Airlines naar Europa aanbiedt is die naar Londen-Heathrow. Op deze route zet de maatschappij hun A350 in.

Airbus A330neo’s

Naast dat de nieuwe toestellen een stuk moderner zijn stoten deze ook minder CO2 uit. De maatschappij heeft er 20 van besteld en het eerste toestel wordt komende zomer afgeleverd. In deze toestellen is er plaats voor in totaal 297 passagiers waarvan 28 in business class.

Uitgelichte afbeelding: Malaysia Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *