Malaysia Airlines Business Class naar Kuala Lumpur

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam
– BA Club Europe naar Amsterdam en terug

British Airways Concorde Room
– British Airways First Class naar Hong Kong
– Cathay Pacific The Cabin Business Class Lounge
– Malaysia Airlines Business Class Golden Lounge Singapore
– The Qantas Singapore Lounge 
– Malaysia Airlines Business Class naar Kuala Lumpur (dit artikel) 

Het was een lange trektocht van de Qantas lounge in Terminal 1 naar de gate in Terminal 2, maar ik vond de lounge wel de moeite waard om deze wandeling te maken. Toen ik aankwam was het boarden al begonnen. Ik liep naar de rij voor premium passagiers waar de gate agent mijn boarding pass scande en mij een fijne vlucht wenste.

Ik keek door het raam om te zien of het een Boeing 737 was met Malaysia Airlines’ nieuwe livery en “Boeing Sky Interior” maar helaas was het een ouder toestel. Het maakt niet zo veel uit voor een vlucht van een kort uurtje maar in-flight entertainment en mood lighting maakt elke reis comfortabeler, lang of kort.

image1 (1)
Malaysia Airlines’ oude B737-800

Aan boord werd ik begroet door de purser die me naar mijn stoel begeleidde. Hij introduceerde zichzelf en vroeg of ik iets wilde drinken. Snel daarna kwam een stewardess die zichzelf introduceerde en vroeg of ik geïnteresseerd was in een krant of tijdschrift. De purser kwam terug met mijn appelsap en vertelde me dat ze vandaag saté als snack serveerde op deze korte vlucht. Er zaten deze vlucht 5 passagiers in business class dus iedereen had een stoel naast zich vrij.

Welkoms Drankje
Pre-departure drankje

De stoel heeft in principe dezelfde vorm als de nieuwe regionale business class van Malaysia Airlines, alleen is de stoel zwart, heeft het geen inflight entertainment of voetsteun en is er geen “Sky Interior”. Gelukkig was de crew zo aardig en attent dat ik die dingen eigenlijk niet miste.

Malaysia Airlines' oude regionale Business Class
Malaysia Airlines’ oude regionale Business Class
Malaysia Airlines' oude regionale Business Class
Malaysia Airlines’ oude regionale Business Class

We waren snel in de lucht en het was die dag ontzettend mooi weer vergeleken met de andere dagen. De purser vroeg of ik nog een drankje wilde, en ik bestelde sodawater met lime. Hij kwam snel terug met mijn drankje en de kip saté. De snack was erg lekker, wat natuurlijk te verwachten is, aangezien Malaysia Airlines beroemd is voor hun saté. Mijn glas was nooit leeg en voor zo’n korte vlucht liep de cabin crew heel vaak door de cabine om te kijken of alles in orde was. Ook werden wij aangesproken bij naam, wat laat zien dat zelfs op korte vluchten Malaysia Airlines een ontzettende goede service heeft.

Opstijgen
Opstijgen
Sodawater
Sodawater
Kipsaté
Kipsaté

Vlak nadat ik de saté op had begonnen we al te dalen. De purser liep rond de cabine en bedankte iedereen voor het vliegen met Malaysia Airlines, je kon echt merken dat hij zijn baan leuk vond. Hij zei zelfs tegen mij dat hij blij was dat ik als “OneWorld Sapphire” trouw blijf aan de alliantie. De stewardess kwam ook nog langs om een nat handdoekje en een zakje mint uit te delen.

image10
Afdalen naar Kuala Lumpur

Conclusie

Malaysia Airlines heeft in mij ervaring altijd een top-crew aan boord, die ontzettend vriendelijk zijn en weten hoe een goede service te geven. De maaltijd was ook heel lekker. Helaas was het de oude B737, maar op zo’n korte vlucht maakt dat niet veel uit. Bij een Europese luchtvaartmaatschappij zou je dankbaar zijn voor zo’n business class.

Heb jij ooit Malaysia Airlines regionaal gevlogen?

Reacties

  1. twtms zegt

    Ik heb met MH in het verleden van Langkawi naar KL gevlogen en van KL naar SIN. Ik vond het top! Vriendelijke cabin crew, het toestel (735) was toen nog prima up to date en de service was zelfs op die korte vluchten top! Ik vond het wel minder dan SQ (crew net wat minder geïnteresseerd dan bij SQ en cabine minder mooi), maar was super tevreden! Ontzettend jammer dat de airline nu zo’n slecht imago heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *