Lufthansa zet in op zakelijke reiziger2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Natuurlijk is het leuk om privé op reis te gaan en nieuwe bestemmingen te ontdekken. Maar de zakelijke reiswereld is ook een belangrijk onderdeel van de reisbranche. Veel airlines bieden daarom bijvoorbeeld ook een zakelijke variant van het Frequent Flyer programma. Lufthansa wil graag meer zakelijke reizigers aan zich binden middels de vernieuwde samenwerking met SAP Concur.

Zakenreizen

Als je voor je werk reis ben je afhankelijk van het reisbeleid van de organisatie. Zo zijn er vaak afspraken met bepaalde airlines, hotelketens en autoverhuurbedrijven. Naar aanleiding van de prijsafspraken kan dit bepalen hoe de reis verloopt en welk verblijf geboekt dient te worden. Sommige bedrijven hebben helemaal geen beleid en laten de medewerkers vrij kiezen binnen een bepaald budget.

Bedrijven hebben wel een plicht om op elk moment te weten waar de medewerkers zijn als er sprake is van een reis. Daarom wordt er vaak gekozen voor een organisatie die alles uit handen neemt. Airlines en hotelketens willen natuurlijk graag aangesloten zijn bij zo’n bedrijf.

Zelf boeken

Waar veel bedrijven tegenaanlopen is dat medewerkers zich niet aan het reisbeleid houden. Men boekt liever zelf een ticket en hotel. Soms is dat goedkoper en bovendien zijn er meer opties.

SAP Concur heeft daar iets op bedacht. Zakelijke reizigers kunnen dan toch direct boeken bij een airline of hotelketen en tegelijkertijd voldoen aan het reisbeleid.

Lufthansa Business Class
Lufthansa Business Class

De link wordt door SAP Concur gemaakt middels het loyaliteitsprogramma. Boek je bijvoorbeeld bij Lufthansa met je Miles & More account dan registreer je eenmalig je bedrijfsgegevens. Vervolgens is altijd inzichtelijk voor het bedrijf welke zakelijke vluchten je zelf hebt geboekt.

Een groot aantal organisaties heeft zich inmiddels als partner geregistreerd naast Lufthansa. Denk bijvoorbeeld aan AccorHotels, Airbnb, Booking.com, British Airways, Delta, Hertz, Hyatt, IHG, Marriott, United en Sixt.

Privileges

Lufthansa en SAP Concur stellen tegenover InsideFlyer dat op basis van de gegevens die beschikbaar komen door de nieuwe samenwerking specifieke privileges verleend kunnen worden. Vlieg je bijvoorbeeld vaak met een lange overstap, maar heb je (nog) geen status dan kun je korting krijgen op loungetoegang. Ook zijn gratis upgrades naar Premium Economy mogelijk. Hoe en wanneer dit in de praktijk beschikbaar komt is nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *