Lufthansa Group Standaard Inrichting A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Lufthansa Group komt met een standaard inrichting voor de Airbus A320. Deze toestellen zullen vliegen voor Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings en SWISS. Op het moment van de standaard inrichting zullen er ook merk specifieke toevoegingen gedaan worden, zodat het toch duidelijk is onder welk merk het toestel vliegt.

Lufthansa Group standaard A320

De standaard inrichting geldt voor alle toestellen die in of na 2019 geleverd worden. Dit zal zich met name richten op het cabine design en de galley, gezien dit de grootste kostenposten zijn. Daarnaast zullen de nooduitrustingen en de electronic flight bag systemen ook meegenomen worden. Op die manier zullen de kosten lager komen te liggen dan wanneer dit per merk besteld/gemaakt zal worden. Met Airbus is de Lufthansa Group ook in gesprek om de bagage en cargo systemen te standaardiseren.

Een ander voordeel is dat het toestel gemakkelijk uitgewisseld kan worden per merk. Zijn er pieken bij de ene maatschappij en heeft de andere maatschappij capaciteit over, dan kan dit makkelijk uitgewisseld worden. Op die manier kan de Lufthansa Group flexibeler en efficiënter opereren.

De diverse merken onder de groep zullen in ongeveer 100 nieuwe toestellen van de serie Airbus A320neo ontvangen. Deze worden voor 2025 geleverd bij de diverse maatschappijen.

In het onderstaande overzicht kun je alle specificaties bekijken van de standaard A320.

Lufthansa Group standaard A320
Lufthansa Group standaard A320

Tegenwoordig moet je bij Lufthansa ook betalen voor je stoelselectie, behalve als je elite status hebt. Wie dit niet wil betalen kan bij het inchecken gratis een stoel kiezen. Meer informatie en voor welke maatschappijen dit geldt kun je in dit artikel lezen.

Denk jij dat dit een slimme zet is van de Lufthansa Group? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *