Lufthansa groep stelt haar winternetwerk voor.

eurowings

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De verschillende maatschappijen onder de Lufthansa paraplu plannen deze winter een mooie uitbreiding van hun gemeenschappelijk netwerk.  In totaal worden er maar liefst 288 bestemmingen in 106 landen aangeboden. Een overzichtje…

Brussels Airlines

We beginnen dicht bij huis. Brussels Airlines kondigde onlangs aan dat ze de vluchten van Thomas Cook Airlines Belgium zal overnemen.  Vanzelfsprekend worden zo een heel aantal vakantiebestemmingen toegevoegd aan het netwerk.  Zo kan je vanaf 29 oktober 2 maal per week met de Belgische maatschappij naar de Kaapverdische Eilanden en de Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam vliegen. Het Tunesische Enfidha en Marokkaanse Agadir zijn eveneens nieuwkomers bij SN.

En op de Canarische eilanden worden Lanzarote en Fuerteventura toegevoegd aan het netwerk. Daarnaast wordt er ook vaker gevlogen naar Tenerife en Las Palmas.  Het Franse Bordeaux en Funchal op het Portuguese eiland Madeira worden vanaf eind oktober het hele jaar door aangevlogen in plaats van enkel in de winter.

lufthansa

Om deze nieuwe vluchten te kunnen uitvoeren voegt Brussels enkele Airbus A320 toestellen toe aan de vloot. Ook wordt eind oktober afscheid genomen van de laatste Avro RJ100. Deze vinnige Britse toestellen hebben een speciale betekenis voor Brussels Airlines. De Avrojets komen nog van Sabena dochter DAT, de maatschappij waaruit SN Brussels Airlines ontstond.  Het zal voor heel wat personeelsleden en passagiers een emotioneel afscheid worden.

Brussels Airlines had overigens plannen om enkele afscheidsvluchten te organiseren voor het grote publiek, maar deze stootten op een “nein!” van de Duitse moedermaatschappij…

Lufthansa

Over Lufthansa gesproken, ook bij de Duitsers staan er heel wat nieuwe routes gepland. Om de ondergang van Air Berlin wat op te vangen, wordt er een nieuwe lijn ingelegd tussen Berlijn en New York.  Het is al van 2001 geleden dat Lufthansa nog lange afstandsbestemmingen vanuit Berlijn aanvloog.

lufthansa

De nieuwe A350-900 toestellen worden de komende maanden ingezet vanuit München naar Peking, Hong Kong, Boston, Delhi en Mumbai.  Verder worden er vanuit München nieuwe routes naar Nantes en Glasgow gestart.

Ook vanuit Frankfurt worden nieuwe routes geopend. Zo zal er ondermeer naar Pamplona (Spanje),  Genua, Bari, Catania (allen in Italië), Cluj, Timisoara (Roemenië) en het Finse Kuusamo gevlogen worden.

Swiss

Samba bij de Zwitsers, die dit winterseizoen met de Boeing 777-300ER naar Sao Paulo vliegen.  Daarnaast start Swiss met vluchten naar het Servische Nis en Poolse Wroclaw.  Ook biedt de maatschappij deze winter meer vluchten naar Berlijn en Dusseldorf aan, alweer een gevolg van het bankroet bij Air Berlin.

De dochtermaatschappij Edelweiss vliegt vanaf deze winter richting Florida en voegt Orlando toe aan het netwerk.

lufthansa

Austrian

Ook de Oostenrijkers zoeken deze winter warmere oorden op. Ze vliegen voor het eerst naar de Seychellen met een Boeing 767. Verder blijft Austrian sterk inzetten op hun hubfunctie tussen Oost en West Europa, met 34 bestemmingen in Oost-Europa.

Eurowings

De semi low-cost dochter Eurowings blijft dapper uitbreiden.  De maatschappij start met een verbinding tussen Kaapstad en de luchthaven van Keulen-Bonn.  Vanuit Dusseldorf worden 4 Caraïbische bestemmingen toegevoegd. Het gaat hier om Punta Cana in de Dominicaanse Republiek, Puerto Plata en Varadero in Cuba en het Mexicaanse Cancun.  Ook Zagreb, Hurghada en Marrakech worden vanaf de komende winter aangevlogen vanuit Dusseldorf.

Vanuit de nieuwe basis in Munchen vliegt Eurowings binnenkort naar Fuerteventure, Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria, allen op de Canarische eilanden. Daarnaast kan je vanuit Munchen deze winter naar Marrakech en Lissabon.

Vanuit Salzburg tenslotte plant Eurowings nieuwe routes naar Londen Stansted, Birmingham en Manchester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *