Krijg bij Airbnb €35 korting op je eerste overnachting van €65 of meer3 min leestijd

Logo Airbnb

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airbnb is een community-marktplaats waar mensen over de gehele wereld een kamer of accommodatie kunnen huren of verhuren. Dit kan online of via een app op je smartphone of tablet.  Het succes van Airbnb is groot. Particulieren zijn bereid een kamer te delen aan andere particulieren. Zij worden rechtstreeks met elkaar in verbinding gebracht. Inmiddels is het aanbod uitgegroeid naar meer dan 3.000.000 accommodaties in meer dan 65.000 steden en 191 landen. Dit varieert van appartementen, villa’s tot aan kastelen. En geloof het of niet maar je kunt zelfs overnachten in vliegtuigen. Cock-pitten 🙂

Airbnb

Gratis aanmelden en € 35,- korting op je eerste overnachting

Met de zomervakantie voor de deur zijn de meesten van ons op zoek naar een leuke accommodatie. Airbnb is een goede optie. Helemaal nu je € 35,- euro korting krijgt op je eerste boeking vanaf € 65,-. Meld je als nieuwe gebruiker aan en ontvang direct je korting. Je ziet het reistegoed automatisch verschijnen als een tegoedbon op de uitcheckpagina wanneer je een kwalificerende reservering op Airbnb boekt. Een kwalificerende reservering heeft een totale waarde van € 65,- of meer, exclusief schoonmaakkosten en eventuele belastingen.

www.airbnb.nl/c/jvanputten

Hoe werkt het?

Om een accommodatie te kunnen huren of verhuren moet je je registeren. Dit kan met een e-mailadres of via je Google account. Airbnb start op hun homepage met de vragen: waar, wanneer en met hoeveel personen wil je een accommodatie huren? Vervolgens kun je allerlei filters toepassen zoals het prijsbereik, maar ook uitgebreidere filters zoals voorzieningen, type woning enzovoort.

Airbnb

De prijs is opgebouwd uit de vraagprijs van de aanbieder en de servicekosten van Airbnb . Deze kosten variëren van 6 – 12 % van het totale huurbedrag. Het exacte percentage hangt af van het subtotaal van de reservering. Hoe hoger het totaal, hoe lager het percentage van de servicekosten zodat gasten geld kunnen besparen wanneer zij grote reserveringen boeken. Houd er wel rekening mee dat servicekosten nooit worden terugbetaald.

Betrouwbaarheid

Airbnb is een community marktplaats dat gebaseerd is op vertrouwen en veiligheid. Airbnb neemt dit dan ook zeer serieus. Zij werken met offline – en online verificaties. Bij offline verificaties moet je denken aan een scan van je ID bewijs, bij online verificatie gaat het om je Google, Facebook of LinkedIn account. Naast deze verificaties kan je een reputatie opbouwen door recensies te ontvangen. Als laatste kunnen verhuurders en gasten openbare referenties ontvangen, gepost door vrienden, familieleden of collega’s. Dit tezamen zorgt voor een goed en eerlijk profiel wat ervoor zal zorgen dat een verhuurder zijn of haar ruimte aan jou ter beschikking stelt. Belangrijker nog zorgt een goed profiel ervoor dat je sneller een ruimte kunt verhuren.

Pro’s en cons

Het voordeel is dat je vaak tegen een scherp tarief op een mooie plek zit tussen de lokale bevolking. Zij geven je vaak de tips die net niet in het reisboekje staan of bieden soms zelfs aan om mee te gaan bij het verkennen van een stad of gebied.

Het nadeel kan zijn dat een verhuurder vlak voor tijd de reservering annuleert, soms zelfs zonder enige reden. Daarnaast biedt niet elke verhuurder standaard schone lakens en handdoeken. Vraag hier dan ook om wanneer je contact hebt met de verhuurder tijdens de reservering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *