KLM vanaf juli tijdelijk niet meer op Tel Aviv2 min leestijd

Boeing 737 van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft besloten om de vluchten naar het Israëlische Tel Aviv vanaf juli t/m zeker eind augustus te staken. Eerder dit jaar begon de maatschappij weer te vliegen op Tel Aviv nadat deze vluchten in oktober vorig jaar gestaakt werden vanwege de aanslagen van Hamas.

KLM staakt tijdelijk vluchten naar Tel Aviv

Vanwege de aanhoudende onrust in Israël heeft KLM besloten om vanaf juli t/m zeker eind augustus geen vluchten uit te gaan voeren tussen Schiphol en Israël. Dat KLM sinds april t/m eind juni wel op Israël vliegt gaat niet helemaal zonder extra veiligheidsmaatregelen. De maatschappij maakt sinds april namelijk op de heenvlucht een tussenstop op het Cypriotische Larnaca. Hierdoor hoeft de bemanning niet in Israël te overnachten. De bemanning vliegt dus vanaf Larnaca via Tel Aviv op dezelfde dag weer terug naar Amsterdam. EasyJet vliegt echter wel rechtsreeks op Israël. En ook de Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al en Akria bleven en blijven zoals het er nu naar uitziet gewoon op Schiphol vliegen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om rechtstreeks naar Tel Aviv te vliegen.

KLM gaat tussen begin juli en eind augustus niet op Tel Aviv vliegen. (Foto: InsideFlyer – Christian)

Waarom KLM de huidige situatie nu opeens als onveilig beschouwd is niet helemaal duidelijk. Aan de situatie op zich is nu niet bepaald heel veel veranderd waardoor een maatschappij zou kunnen besluiten om de vluchten voor een korte periode opeens te gaan staken. Ook is het vreemd dat dit pas over anderhalve maand ingaat. Je zou je dus kunnen afvragen of dit wel met de veiligheid te maken heeft. De vraag naar vliegtickets naar Tel Aviv is de afgelopen maanden wel afgenomen. Het zou dus best hiermee te maken kunnen hebben. KLM geeft aan iedereen met een vliegticket naar Tel Aviv met een reisdatum van 1 juli t/m 31 augustus om te gaan boeken of te gaan compenseren.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *