KLM vlucht naar Mexico keerde terug naar Amsterdam

Deze Boeing 747-400 combi van KLM gaat met pensioen (Bron: Wikimedia Commons)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM vlucht 685 was gisteren om 14:35 vanuit Amsterdam vertrokken en zou naar Mexico-Stad vliegen. De vliegtijd bedroeg 11 uur, maar passagiers kwamen niet aan in Mexico-Stad. De vlucht landde namelijk weer in Amsterdam! De Boeing 747-400 vloog al boven de Verenigde Staten toen het toestel terugkeerde om vervolgens de Atlantische oceaan voor de tweede keer over te vliegen!

klm, vlucht, Mexico

Geloof het of niet, maar situaties als deze komen meerdere keren per jaar voor. Eerder dit jaar gebeurde hetzelfde met een vlucht van Brussels Airlines.

Oorzaak

Deze keer had het te maken met vulkaan Popocatepetl in Mexico, zo meldt KLM. Deze vulkaan kwam gisteren namelijk tot uitbarsting en daardoor is vliegverkeer niet mogelijk. Velen van ons herinneren vast nog wel de uitbarsting van vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland in 2010. Ook toen was het vliegverkeer flink ontregeld.

Maar waarom is dan niet geland op Amerika of Canada zou je denken. Nou simpelweg om de volgende redenen. Veel passagiers hebben namelijk niet de benodigde documenten voor deze landen en zouden dus dus nooit door immigratie komen. Ook heeft de bemanning in zo’n situatie rusttijd nodig om aan de ‘terugvlucht’ te beginnen.

Bovendien is het vinden van accommodatie voor passagiers significant goedkoper en eenvoudiger op de thuisluchthaven voor een luchtvaartmaatschappij. Mede om die redenen heeft KLM de beslissing genomen om nog boven Amerika terug te keren naar Amsterdam.

Bron: One Mile At A Time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *