KLM verhoogt tijdelijk toeslag voor ruimbagage

gratis bagage voor bluebiz

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en partner Air France verhogen tijdelijk de toeslag voor het 1ste stuk ruimbagage. Dit geldt van 16 december tot en met 6 januari 2020 voor passagiers met een Light ticket op zowel Europese als intercontinentale vluchten. Echter zijn vluchten tussen Europa en VS, Canada en Mexico weer uitgezonderd. De verhoging is €5 per enkele reis. Ook de prijzen in Flying Blue miles stijgen mee. Flying Blue Explorer leden behouden nog steeds €10 korting op de toeslag voor ruimbagage en elite leden van Flying Blue en SkyTeam krijgen het eerste stuk ruimbagage kosteloos.

schiphol check in

Het is niet de eerste keer dat Air France-KLM tijdelijk de toeslag voor ruimbagage verhoogt. Ook afgelopen zomer gebeurde dit. Beide wijzigingen lijken tijdens piekperiodes te gebeuren. Wellicht willen de maatschappijen zo meer omzet genereren. Maar dit kan juist een averechts effect hebben als passagiers liever (te) grote handbagage meenemen in plaats van te betalen, wat voor vertraging kan zorgen.

Reacties

 1. Xandrios zegt

  Fantastisch nieuw voor tijdens de feestdagen 🙁 Vliegtuigen toch al voller dan normaal, en nu gaat _iedereen_ al zijn bagagge meenemen in de cabine. Wordt een zooitje!

 2. PETER LEE zegt

  Ik begrijp niet waarom een tijdelijk verhoging van Eur 5 voor je ingecheckte baggage. waarom niet gewoon de ticket met 5 eur verhogen ?

  • Xandrios zegt

   Liever niet zeg! Ik mag gratis bagage inchecken, en zelfs daarmee doe ik het zelden. Ik zou niet graag willen meebetalen voor de mensen die het nodig achtten om al hun inboedel in te checken voor een weekendje Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *