KLM stopt tijdelijk de codeshare overeenkomst met Winair1 min leestijd

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij KLM zal tijdelijk stoppen met de codeshare overeenkomst met Winair. Dit gaat per 1 juni 2023 in. Winair is vanaf volgende maand ook beschikbaar als nieuwe Flying Blue partner.

KLM stopt met codeshare Winair

Winair is actief in het Caribisch gebied en vliegt naar bijvoorbeeld Aruba, Curaçao, Saba, St. Kitts, St. Maarten en St. Eustatius.

Naast KLM stopt ook partner Air France tijdelijk met de codeshare overeenkomst. De reden hiervoor is vanwege administratieve uitdagingen. De interline overeenkomst zal wel beschikbaar blijven na 1 juni 2023.

Heb je een ticket geboekt met een vlucht die uitgevoerd wordt door Winair, dan zal je ticket opnieuw uitgegeven worden. Passagiers die reizen met een AF of KL vluchtnummer dat uitgevoerd wordt door Winair (WM), ontvangen een nieuw ticket met een WM vluchtnummer.

Als je het ticket direct bij de luchtvaartmaatschappij geboekt hebt dan ontvang je persoonlijk bericht. Heb je geboekt bij een (online) travel agent, dan zijn zij de contactpersoon. Wil je niet reizen op een WM vluchtnummer, dan kun je het ticket laten wijzigen.

KLM Winair Flying Blue

Winair is nieuwe Flying Blue partner

Vanaf 1 mei 2023 is Winair een nieuwe Flying Blue partner. Vanaf dat moment ontvang je miles als je met de luchtvaartmaatschappij en KLM of Air France vliegt. Vanaf het vierde kwartaal is het ook mogelijk om miles te sparen zonder dat deze combinatie nodig is. Ook zal het dan mogelijk zijn om een reward vlucht te boeken met miles.

Afbeeldingen ©KLM/FlyingBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *