KLM sluit codeshare-overeenkomst met NextJet

NextJet codeshare-overeenkomst KLM 3

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft onlangs een codeshare-overeenkomst gesloten met NextJet. De passagiers van NextJet en KLM kunnen vanaf 26 maart naar meer bestemmingen vliegen met meer keuzemogelijkheden. De KL code zal toegevoegd worden aan het NextJet-netwerk van binnenlandse vluchten. Hierdoor kunnen alle KLM passagiers op een ticket vliegen naar een aantal bestemmingen.

KLM & NextJet Codeshare-overeenkomst

Door deze codeshare-overeenkomst kan de bagage automatisch worden doorgelabeld. Deze hoef je dus bij je overstap niet van de band te halen. De luchtvaartmaatschappij vliegt met een KL code vanaf Stockholm en Goteborg naar:

  • Arvidsjaur, Jönköping, Karlstad, Kramfors-Sollefteå, Lycksele, Örnsköldsvik, Sundsvall-Härnösand (Midlanda) en Vilhelmina in Zweden
  • Kokkola en Mariehamn in Finland

Frank Prillevitz, de KLM Director Alliances, zegt het volgende over deze codeshare-overeenkomst:

We zijn zeer verheugd over de nieuwe codesharingsovereenkomst met NextJet. Zweden is een belangrijke bestemming voor zowel zaken- als vakantiereizigers. Om deze reden is NextJet voor ons een belangrijke partner, waarmee we onze aanwezigheid op de Scandinavische markt kunnen vergroten.

De CEO van NextJet, Magnus Ivarsson, zegt het volgende over deze samenwerking met onze nationale luchtvaartmaatschappij:

We zijn trots dat we onze samenwerking met KLM nu kunnen versterken. KLM is een luchtvaartmaatschappij die een lange geschiedenis van vluchten naar Scandinavië en Finland kent. Dankzij deze nauwere samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat reizigers vanaf ruim 150 KLM-bestemmingen soepeler naar Scandinavië en Finland kunnen reizen via Amsterdam – op één enkel ticket.

De vloot van deze luchtvaartmaatschappij bestaat uit twee verschillende type vliegtuigen. Er zitten 10 Saab 340 toestellen in de vloot die tussen de 33 en 36 passagiers kan vervoeren, met een snelheid van 502 tot 524 km per uur. Dit vliegtuig heeft een bereik van 1732 km.

Het andere type vliegtuig is een British Aerospace ATP. Hiervan zitten er 4 in de vloot. Deze kunnen een snelheid behalen van 496 km per uur met een maximaal bereik van 1825 km. Er gaan tussen de 64 en 68 passagiers mee.

Heb jij wel eens met NextJet gevlogen? Laat hieronder of op ons forum je reiservaring achter!
NextJet codeshare-overeenkomst KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *