KLM naar Colombo en Miami2 min leestijd

KLM 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM voegt in het komende winterseizoen Colombo, Sri Lanka (CMB) en Miami, VS (MIA) toe aan haar routenetwerk. De maatschappij heeft beide routes toegevoegd aan het schema, meldt airlineroute.net , maar reserveringen kunnen nog niet gemaakt worden. De bestemmingen zijn seasonal en moeten nog worden goedgekeurd.

EDIT: de vluchten zijn nu te boeken.

Colombo

Vluchten naar de hoofdstad van Sri Lanka zouden 30 oktober moeten beginnen. Het geplande schema is tweemaal per week, op maandag en vrijdag vanaf Schiphol, per Boeing 787-9 Dreamliner. Vertrektijd vanaf Amsterdam is 13:30 met aankomsttijd, na een vluchtduur van 9:50, om 03:50 lokale tijd te volgende dag. De terugvlucht gaat om 05:50 met aankomst 12:20 in Amsterdam.

Het is bijna 10 jaar geleden dat KLM Colombo aanvloog, toentertijd met 747 via Dubai. Colombo staat erom bekend als bestemming waarvandaan regelmatig goede premium cabine tarieven worden aangeboden. Het moet nog blijken of dit voor KLM ook zal gelden.

Miami

Miami zat al vaker in het routenetewerk van KLM. De bestemming werd oorspronkelijk 22 jaar lang aangevlogen vanaf Schiphol door Martinair. In 2009 staakte die maatschappij haar vluchten. KLM startte vervolgens in 2010 vluchten naar de stad in Florida, maar hield daar in 2012 weer mee op. De route zou niet rendabel zijn. Passagiers konden daarna met overstap op een Delta codeshare nog wel naar Miami vliegen.

In de nieuwe planning, vanaf 30 oktober, gaat KLM 3x per week op Miami vliegen met een Airbus A330-200. De vluchten vanaf Amsterdam vertrekken op dinsdag, donderdag en zondag om 15:20 met aankomst om 19:40 dezelfde dag. De terugvlucht vertrekt om 21:35 en landt op Schiphol de volgende om 12:25.

KLM naar Colombo en Miami
KLM adverteerde al regelmatig met Miami. Nu is de stad van South Beach rechtstreeks bereikbaar!

Conclusie

Het netwerk van KLM groeit dit jaar enorm, zowel binnen Europa als intercontinentaal. De maatschappij lanceert veel vaker nieuwe routes met een kleinere frequenties of kleinere vliegtuigen waar het voorheen vaak gelijk dagelijks ging vliegen. Zo is het starten van nieuwe bestemmingen makkelijker en met minder risico. Hopelijk vinden passagiers hun weg naar de nieuwe bestemmingen en houden ze stand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *