KLM huisjes ruilbalie vanaf 1 januari 2017 op Schiphol1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel mensen die in de World Business Class vliegen van KLM verzamelen de beroemde KLM huisjes. En hoe meer Delfts blauwe huisjes iemand in bezit heeft hoe moeilijker het wordt om de verzameling compleet te maken. Veel verzamelaars hebben daardoor dubbele KLM huisjes in bezit.

klm-huisje-ruilbalie

Locatie

De verzamelaars kunnen vanaf 1 januari 2017 de dubbele KLM huisjes gaan ruilen op Schiphol. In Crown Lounge 52 komt hiervoor een speciale KLM huisjes ruilbalie.

KLM huisjes

 

Mensen die aankomen op Schiphol of vertrekken vanaf Schiphol kunnen in de Crown Lounge de dubbele huisjes inleveren en een nieuw huisje uitzoeken welke ze nog niet in bezit hebben. Ook transferpassagiers kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken. Voorwaarden is wel dat de in te leveren huisjes nog in goede staat zijn.

Indien mensen op doorreis zijn worden de geruilde huisjes gesealed, en voor vluchten naar Saudi-Aurabië krijg je een leeg huisje mee. Er is géén maximum van het aantal te ruilen huisjes. Vooralsnog betreft het een pilot die duurt tot eind maart 2017.

Wat vinden jullie van dit initiatief van KLM?

Reacties

 1. em van ingen zegt

  Een goede start van het nieuwe jaar. Stap voor stap komt KLM terug als een zeer goede maatschappij. Het zijn (ook) de kleine dingen die het doen. Hopelijk kan ik nu serie twee afronden en drie verder volmaken.

 2. Paul de Voijs zegt

  Leuk initiatief. Jammer dat dit niet permanent is. Vloog helaas niet intercontinentaal die 3 maanden. Krijgt (hopelijk) een vervolg?

 3. Paula zegt

  Alleen waardeloos als vanuit de schengenhal naar lounge 52 loopt en dan te horen krijgt dat er nog vloeistof in moet zitten, ze verdrogen in de loop van de tijd! deze worden dus niet geruild!

 4. Robert van Mourik zegt

  Bestaat de mogelijkheid om dubbele huisjes in de Crown lounge 52 te ruilen nog altijd?

  • Travis zegt

   Het antwoord van KLM:
   “Helaas kan je dubbele huisjes niet meer ruilen in de lounge, eens in de zoveel tijd wordt een ruildag georganiseerd. We raden aan om onze kanalen in de gaten te houden.”

 5. Annemieke zegt

  Top initiatief van KLM.
  Hopelijk komt er weer een ruildag.
  Is het ook mogelijk om een leeg huisje ( op last van de douane) te ruilen?
  Wel noodzakelijk dat je dan net intercontinentaal en toegang tot lounge hebt.
  Of is er ook een andere mogelijkheid?

  • Marco zegt

   Hallo Annemieke,

   In de KLM Crown Lounge 52 kun je zowel volle als lege huisjes ruilen.
   Ze hebben daar een kar met vele huisjes.
   Dus reis je intercontinentaal en heb je toegang tot de lounge, dan kun je daar ruilen.

   Marco

 6. Annemieke zegt

  Hartelijke bedankt voor het antwoord. Ik kijk uit naar een nieuwe vlucht, alleen nog afwachten wanneer dat weer kan. Het dubbele huisje neem ik dan mee om te ruilen.
  Groet Annemieke

 7. Fons Thuijs zegt

  Geweldig initiatief van de KLM. Doorkruisen ze op een chique manier de woekeraars, die exorbitante prijzen durven te vragen voor huisjes die je gratis krijgt. En redelijke vraagprijzen daargelaten. Overigens mag je deze huisjes in de handbagage meenemen, of moeten ze dan leeg zijn. Groet Fons

 8. Annemieke zegt

  De huisjes werden zonder problemen geruild, afgelopen november 2022.
  Alleen voor Saudie Arabia moeten ze leeg zijn, anders is het geen probleem.
  Ik had gelezen leeg tegen leeg ruilen en vol tegen vol, maar dat bleek geen harde eis te zijn. Ik had zowel een volle als een lege meegenomen, voor de zekerheid.
  Binnenkort hoop ik er nog een paar huisjes te kunnen ruilen.
  Groet
  Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *