KLM Cityhopper verwelkomt nieuwe Embraer

KLM Cityhopper Embraer E175

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Regelmatig voegt KLM nieuwe toestellen toe aan haar vloot. Het komt ook voor dat oudere toestellen worden verkocht aan andere maatschappijen. Dit keer voegt KLM Cityhopper (KLC) een nieuw toestel toe aan haar vloot. Het gaat om een Embraer E175+ die KLM afgelopen zaterdag in ontvangst mocht nemen op Schiphol.

Vloot KLM Cityhopper

KLC heeft nu 49 Embraer toestellen in haar vloot. Verdeeld over 17 E175+ en 32 E190 toestellen. Daarmee heeft de Nederlandse maatschappij de grootste Embraer-vloot van Europa. Het nieuwe toestel draagt de registratie PH-EXZ. Dit is voorlopig het laatste nieuwe Embraer toestel voor KLM.

Net als de andere E175 toestellen van KLC is er een 2-2 opstelling met 23 rijen. De E190 heeft 26 rijen. In beide stoelen kun je reizen in Europe Businessclass, Economy Comfort en Economy. Bij de E190 is er een rij met stoelen met extra beenruimte. Bij de E175 is dit niet het geval.

Embraer PH-EXZ te Schiphol Airport (Bron: KLM)
Embraer PH-EXZ te Schiphol Airport (Bron: KLM)

Vluchtschema

Speciaal voor Koningsdag had het toestel deze keer een oranje accent en de opdruk ‘Regards to the King’. Vanuit de productielocatie werd het toestel van Sao Jose Dos Campos (SJK) naar Recife (REC) gevlogen. Hier werd bijgetankt om vervolgens verder te vliegen naar Faro (FAO) en Schiphol (AMS).

Dit zijn de zogenaamde ‘ferry flights’. Inmiddels heeft het toestel al vluchten gemaakt naar onder andere Brussel, Frankfurt, Bremen, Gdansk en Darlington. Je kunt een samenvatting van deze vluchten hier bekijken.

Verduurzaming

De Embraer vloot van KLC draagt bij aan de duurzaamheidsambities van KLM. Deze toestellen verbruiken namelijk minder brandstof en stoten minder CO2 uit. Dat is dus beter voor het milieu. Het E175+ toestel verbruikt tot 22% minder dan zijn voorgang, de Fokker 70.

(Bron: KLM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *