KLM & China Eastern Airlines Samenwerking en Dreamliner Madurodam2 min leestijd

KLM China Eastern Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM is toegetreden tot de bestaande samenwerking tussen China Eastern Airlines en Air France. KLM & China Eastern Airlines zullen vluchten gaan aanbieden met code share op de route van Amsterdam Schiphol naar Shanghai en retour. Daarnaast kunnen de passagiers gebruik maken van een drietal nieuwe aansluitende bestemmingen bovenop de bestaande twaalf code share routes.

KLM & China Eastern Airlines

Over de samenwerking zegt Pieter Elbers (President-directeur van KLM) het volgende:

Met de start van China Eastern Airlines op Amsterdam is de hub van KLM op Schiphol de enige Skyteam hub buiten Azië waar alle vier de maatschappijen uit Greater China op vliegen. Het onderstreept het belang van deze uitgebreide samenwerking. De coöperatie op de route Amsterdam-Shanghai is de volgende stap van KLM’s partnerschap met China Eastern Airlines en het verstevigt KLM’s strategie voor China met als doel Amsterdam de poort te laten zijn tussen Europa en China

De eerste vlucht van China Eastern Airlines vanaf Shanghai richting Schiphol landde op zondag 26 juni jongstleden. Deze vlucht zal vier keer per week worden uitgevoerd. Op dit moment bekijken de twee maatschappijen verder hoe ze de samenwerking kunnen uitbreiden.

KLM 787 Dreamliner in Madurodam

Eerder stond er altijd een KLM MD11 in Madurodam, maar vanwege het feit dat deze niet meer bij KLM vliegt is er besloten om deze te vervangen. Deze MD11 is vervangen door een KLM miniatuur Dreamliner.  Het toestel heeft een lengte van 2,60 meter en beweegt over het vliegveld in het park.
Alle ‘echte’ routes met de KLM 787 Dreamliner kun je in dit artikel vinden. Vorige week ontving KLM haar zesde dreamliner en deze heeft de naam Mimosa gekregen. In totaal zullen er 21 Dreamliners aan de vloot worden toegevoegd. Elke Dreamliner van KLM heeft een naam die vernoemd is naar een bepaalde bloemsoort vanwege het feit dat dit een typisch Nederlands exportproduct is en het daarom bij KLM past.
KLM & China Eastern Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *