KLM-Captain stelt nieuw World Business Class gerecht samen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Airlines werken geregeld samen met bekende chef-koks om de maaltijden in de premium cabine samen te stellen. Maar KLM keek ook in de eigen gelederen naar culinair talent. Daarom hield de maatschappij een kookwedstrijd onder het personeel. Werknemers werden uitgedaagd om een pasta met duurzame vis te maken. De gerechten werden gekeurd op smaak, presentatie, het gebruik van ingrediënten, bij voorkeur van Nederlandse bodem en of het gerecht geschikt is voor in de lucht. KLM gezagvoerder Folkert Stikvoort won de wedstrijd na een finale met 8 vliegende collega’s met een ‘ravioli van schelvis in Noilly Prat-saus met zuring’. Dit gerecht zal vanaf januari 2020 geserveerd worden in de World Business Class voor een periode van drie maanden.

Wedstrijd

De jury van de wedstrijd bestond uit Roel Verwiel, hoofd KLM Food & Beverage, Jonnie Boer, patron en cuisinier van de Librije in Zwolle; Bart van Olphen, kookboekenschrijver en oprichter van het duurzame vismerk Fishtales; en Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services van KLM.  Jonnie Boer vond het gerecht van captain Stikvoort ‘heel erg lekker’. Miriam Kartman reageerde:

KLM wil passagiers aan boord een thuisgevoel geven. Het culinaire talent van KLM-medewerkers zorgt ervoor dat we de World Business Class-passagiers een heerlijk gerecht kunnen serveren. Een mooi voorbeeld van onze persoonlijke service.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *