Italiaanse airline Skyalps nieuwkomer in Amsterdam en Brussel

Nieuwe airline Skyalps komt naar Amsterdam en Brussel (Bron: Skyalps)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  • Skyalps is de nieuwe airline die Amsterdam en Brussel met het Italiaanse Bolzano gaat verbinden
  • De airline vliegt met twee De Havilland Canada Dash 8-400 toestellen
  • Tot de doelgroep behoren voornamelijk leisure reizigers

Nog meer nieuws uit Italië: Binnenkort mag Schiphol Skyalps als nieuwe airline ontvangen. De Italiaanse leisure carrier breidt namelijk uit naar diverse nieuwe Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam en Brussel. Skyalps maakte eerder dit jaar haar eerste vlucht vanuit Bolzano in Noord-Italië.

Skyalps

De maatschappij heeft het Noord-Italiaanse Bolzano als thuisbasis, een populaire leisure bestemming in Zuid-Tirol. Vanuit hier vliegt de airline op dit moment naar zes bestemmingen. Dat zijn Parma, Olbia en Roma in Italië en Ibiza in Spanje. Daarnaast vliegt Skyalps naar Berlijn en Düsseldorf.

Binnenkort komen daar dus enkele nieuwe bestemmingen bij. Naast Amsterdam en Brussels zijn dat Kopenhagen en Londen. De nieuwe verbindingen met Bolzano Airport (BZO) starten per 15 december 2021. Qua frequentie van de routes is nog niet bekendgemaakt. Een grote concurrent voor ITA zal Skyalps waarschijnlijk niet zijn met een vloot van twee toestellen.

Meer over de bestemmingen van Skyalps lees je hier, Amsterdam en Brussel staan er overigens nog niet tussen.

Medewerkers van Skyalps poseren bij een van de twee toestellen van de airline (Bron: Skyalps)
Medewerkers van Skyalps poseren bij een van de twee toestellen van de airline (Bron: Skyalps)

Tarieven

Skyalps biedt drie soorten tarieven. Het goedkoopste tarief is ‘Sky Basic’. Hierin zit zowel hand- als ruimbagage inbegrepen, met een maximaal gewicht van respectievelijk 8 en 15 kilogram. Tickets zijn niet terugbetaalbaar. Wijzigen zijn mogelijk tegen een tarief van € 100 per vlucht per passagier. Het tarief ‘Sky Go’ geeft wel de mogelijkheid om te annuleren, je krijgt dan 50% van de ticketprijs terug. Voor wijzigingen in het ticket betaal je € 65 per vlucht per passagier. Het duurste tarief is ‘Sky Plus’. Je krijgt dan de mogelijkheid om twee stuks ruimbagage in te checken. Daarnaast zijn tickets annuleerbaar en krijg je 100% van de ticketprijs terug. Een wijziging van het ticket kost ‘slechts’ € 10 per vlucht per passagier. Alle passagiers krijgen een drankje en een snack aangeboden aan boord.

Meer over annuleren en wijzigen lees je hier.

Vloot

Skyalps vliegt op dit moment met een vloot van twee De Havilland Canada Dash 8-400 toestellen van Luxwing. De kisten beschikken over 78 stoelen. Eerder vlogen deze vliegtuigen voor onder meer Flybe en Brussels Airlines. Voor zover bekend zijn er (nog) geen plannen om de vloot uit te bereiden.

Skyalps vliegt met twee De Havilland Canada Dash 8-400 toestellen van Luxwing (Bron: Skyalps)
Skyalps vliegt met twee De Havilland Canada Dash 8-400 toestellen van Luxwing (Bron: Skyalps)

Reacties

  1. Robert zegt

    Quote: “Hierin zit zowel ruim- als hardbagage inbegrepen, met een maximaal gewicht van respectievelijk 8 en 15 kilogram. ”

    Ten eerste zal het wsl haNdbagage zijn en ten tweede moet het dan respectievelijk 15 en 8 kg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *