InterContinental Rewards Boekingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reguliere lezers van InsideFlyer NL weten dat ik een grote fan ben van IHG en hun InterContinental hotels, tijdens m’n verblijf heb ik op Bali heb ik genoten van een weekend in het InterContinental hotel daar. Maar behalve dit schitterende hotel zijn er wereldwijd nog talloze hotels waar je terecht kan. Je kan deze overnachtingen niet enkel boeken en met geld betalen, maar je kan elk InterContinental hotel kan met punten geboekt worden. In dat geval gaat het om de zogenaamde InterContinental reward nights.

Dit artikel geeft een overzicht van maar liefst 190 InterContinental hotels en het aantal punten wat je nodig hebt om een reward night te boeken.

InterContinental Hotels

De IHG (InterContinental Hotels Group) heeft verschillende brands binnen de groep met als meest bekenden waarschijnlijk namen als Crowne Plaza, Holiday Inn en Holiday Inn Express. De InterContinental hotels op zich staan gekend als de betere en meer high end hotels binnen het aanbod van hotels.

Prijzen per nacht in de IC hotels kunnen variëren van 150 tot soms wel 1500 euro! Aangezien het binnen het loyaltyprogramma van IHG relatief makkelijk is om op jaarbasis een flink aantal punten te sparen, wilde ik met dit artikel een lijst opstellen zodat je meteen kan terugvinden wat een overnachting op punten kost.

Zo legde ik vorige week een slordige 200.000 punten neer voor 2 kamers en 4 overnachtingen in het InterContinental in Phnom Penh voor m’n aanstaande trip in september. Deze punten heb ik het afgelopen jaar gespaard via de verschillende Accelerate promoties.

InterContinental
InterContinental hotel in Phnom Penh

Overzicht – Uitleg

Wat hier onder volgt is een opdeling per continent, voor locaties waar het niet duidelijk is heb ik het land vermeld. Daarnaast zal je het aantal punten vinden wat nodig is om een reward overnachting te boeken. Je kan op elke naam van het hotel klikken en dan gaat de pagina van het hotel voor je open in een nieuw tabblad van je browser.

InterContinental
Alle InterContinental hotels ter wereld

Noord-Amerika

Mexico

Canada

Centraal-Amerika & Caraïben

Zuid-Amerika

Europa

Midden Oosten

Afrika

Azië

Oceanië

Reward Night Rates

Zoals je hebt kunnen lezen gelden er uiteenlopende rates voor reward nights bij InterContinental hotels. Het goedkoopste hotel uit de lijst is het IC Saint Paul Riverfront wat je voor 20.000 punten per nacht kan boeken. De duurste hotels zijn te boeken aan een prijs van 60.000 punten per nacht.

Er zijn ook een aantal hotels opgenomen in de lijst waarvoor ik op het moment van schrijven géén enkele vrije reward night kon vinden en dus ook geen tarief. Mochten er mensen zijn die de rates kennen van deze hotels, mag ik jullie dan vriendelijk verzoeken om deze mee te delen via een reactie op dit artikel of via e-mail? Op die manier kunnen we de lijst vervolledigen zodat iedereen er iets aan heeft.

Ervaringen

Ik heb de afgelopen jaren een aantal keren punten gebruikt om overnachtingen te boeken maar toen was ik nog niet helemaal thuis in het wereldje van hotelpunten en had totaal geen idee wat de waarde van de punten was. Dezer dagen hou ik een regel aan waarbij ik uitga dat 10.000 IHG punten een waarde hebben van $ 70.

Dus als een hotel 25.000 punten per nacht kost, dan zit je aan een prijs van $ 70 x 2,5 (25.000 / 10.000) = $ 175, ligt de cash prijs voor diezelfde overnachting lager dan die $ 175 dan is het eigenlijk zinloos om op punten te boeken! Kijk dus goed na voor je jouw punten gaat inwisselen.

Wat zijn jullie ervaringen met het boeken van reward nights bij InterContinental hotels? Graag hoor ik het van jullie!

Reacties

 1. Skyflyer zegt

  Handige lijst!
  Tot een paar maanden geleden was ik nog niet heel erg bekend met IHG. Maar ik heb de laatste tijd veel punten weten te sparen. Als ik alle bonuspunten binnen heb staat de teller op zo’n 30K. Ik heb de gewoonte om hotelpunten in te wisselen voor frequent flyer miles. Op de site van United staat dat 30K IHG punten gelijk is aan 6K MileagePlus miles. Soms krijg je ook 25% bonuspunten. Dan zou ik dus 7,5K UA miles krijgen voor 30K IHG punten. Ik kom er namelijk nog wat tekort om een redemption te maken. Hoe goed zou je deze waarde omschrijven? Of is het toch zinvoller om IHG punten gewoon te laten voor wat ze zijn en ze op bijvoorbeeld IC hotels in te zetten?

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Ik zou persoonlijk nooit m’n IHG omwisselen naar miles omdat de meeste conversie rates véél te laag zijn, je krijgt er veel minder miles voor in de plaats. Zeker in tegenstelling tot bijvoorbeeld SPG waar je hotel punten in een 1:1 conversie rate kan omzetten.

   Ik zou gewoon de IHG punten blijven sparen als je nog geen specifieke redemption in gedachten hebt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de IHG point breaks waarbij je 5000 punten een overnachting kan boeken, dat zijn dan ineens 6 overnachtingen die je kan boeken voor 30K. In jouw geval zou ik de IHG punten enkel omzetten naar United miles als je bijvoorbeeld 6K tekort komt voor een award ticket. Anders zou ik het niet doen.

 2. Skywalker88 zegt

  Voor beide IC bora bora hotels zijn de maximale 60k punten benodigd. Beschikbaarheid is wel heel schaars

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Hi, bedankt voor de info, ik pas het aan in het artikel. Om beschikbaarheid bij die hotels te vinden moet je veel geduld hebben, ze zijn meestal een jaar op voorhand volzet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *