(INSIDELOOK) Een kijkje bij Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Insideflyer.co.uk en geschreven door Joe Deeney. Het Insideflyer team Europe was recentelijk in Amsterdam en het Hilton Amsterdam nodigde ons uit voor een diner en een rondleiding door het hotel.

Om er maar gelijk duidelijk over te zijn: ze wisten dat we kwamen, dus ze presenteerden het hotel uiteraard op een zo gunstig mogelijke manier. Dat gezegd hebbende, ik heb ruim voldoende rond gelopen en geobserveerd hoe het personeel de “reguliere gasten” behandelden. Ik denk dat het daarom een redelijk objectieve review is. Het staat je natuurlijk vrij om je eigen ervaringen hieronder te delen!

Locatie

Het Hilton Amsterdam is gelegen in één van de betere wijken van Amsterdam en kijkt uit over één van de vele kanalen die Amsterdam rijk is. Je loopt in 10 á 15 minuten naar beroemde attracties zoals het Rijksmuseum en het Vondelpark. Lopend, fietsend of met het uitstekende Amsterdamse openbaar vervoer sta je snel midden in Amsterdamse centrum.

Hilton Amsterdam
Het iconische Rijksmuseum is slechts op kleine afstand gelegen van het Hilton Amsterdam

Publieke ruimtes

Zodra je het Hilton Amsterdam binnenloopt, kom je gelijk in de receptie/lobby. Deze ziet er mooi uit en is een beetje klassiek qua stijl.

Hilton Amsterdam

Als je vervolgens door de lobby loopt naar de andere kant van het gebouw, kom je bij mijn favoriete gedeelte van het hotel: de tuin aan het kanaal. Als de zon schijnt is het een fantastische plek om te relaxen met een drankje op het terras.

Hilton Amsterdam

In de bar van het hotel, de “Half Moon Lounge”, hangt een comfortabele retro-nautische sfeer. Ik hou van schepen (en dan vooral de bar aan boord van schepen!), dus ik vond deze bar ook mooi. Als je meer van een modern en minimalistisch design houdt, dan ben je hier op het verkeerde adres.

Hilton Amsterdam

De kamers

Helaas verbleven we niet in het Hilton Amsterdam omdat het volledig uitverkocht was. De standaard kamer is wat je kunt verwachten van een goede hotelketen in een grote Europese stad:

Hilton Amsterdam

Met 25 vierkante meter zijn de kamers niet zo groot, maar wel comfortabel. En sommige kamers hebben een geweldig uitzicht.

We kregen eveneens de kans om een paar van de grootste suites te bekijken (de Mercurius suite en de Presidentiële suite). Deze waren beslist indrukwekkend.

Hilton Amsterdam

Hilton Amsterdam

De suites maken gebruik van de fantastische uitzichten vanuit het hotel, iets wat precies is wat ik zou willen als ik zo’n kamer zou boeken!

De Executive Lounge

Als je een Suite of Executive kamer boekt (of Diamond status bij Hilton Honors hebt), heb je toegang tot de Executive Lounge. De Executive Lounge kun je vinden op de bovenste verdieping van het hotel.

Hilton Amsterdam

Het is een fantastische ruimte met panoramisch uitzicht over Amsterdam. Daarmee is het de perfecte plek om te genieten van je ontbijt of een drankje en een hapje in de avond.

Hilton Amsterdam

De Executive Lounge van het Hilton Amsterdam vond ik één van de meest indrukwekkende Executive Lounges waar ik ooit geweest ben bij een Hilton (het is immers geen Conrad). Toegang tot de lounge maakt je bezoek aan dit hotel echt af.

Fitness Ruimte

Het fitness centrum is weliswaar gevestigd aan het hotel, maar niet in eigendom van het hotel. Daarom zijn de uren dat je hier gebruik van kunt maken beperkt, vooral in het weekend. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze momenteel onderzoeken hoe ze dit kunnen verbeteren.

Hilton Amsterdam

Een positief punt van de fitness ruimte is dat deze is uitgerust met goede apparaten.

Zakelijke faciliteiten

De opties voor zakelijke activiteiten c.q. evenementen zijn uitgebreid. Er zijn verschillende zalen beschikbaar die aangepast kunnen worden zodat alle soorten evenementen er gehouden kunnen worden.

Hilton Amsterdam

Restaurant

Wij hebben genoten van een diner bij Roberto’s, het Italiaanse restaurant van het Hilton Amsterdam.

Hilton Amsterdam

De stijl van het restaurant is klassiek Italiaans, maar met een modern fris tintje.

Gedurende het hele diner was de service uitstekend. Bij aanvang kregen we een cocktail masterclass, waarbij een heerlijke Negronis gemaakt werd:

Deze diashow vereist JavaScript.

Gelet op de kwaliteit van het eten was € 49,00 voor een 3 gangen diner of € 59,00 voor een 4 gangen diner een prima prijs. Niet goedkoop, maar het eten was verrukkelijk en de porties waren genereus:

Hilton Amsterdam: Conclusie

Tijdens ons verblijf werden we duidelijk goed in de gaten gehouden bij het Hilton Amsterdam. Maar ik ben blij te kunnen zeggen dat ik hetzelfde niveau van vriendelijkheid en pro-actieve service zag bij andere gasten. Je kunt natuurlijk niet helemaal objectief zijn in deze situatie, maar ik had de indruk dat er een goed geoliede machine draaide.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *