Indigo hotel Madrid – Gran Via

Rooftop bar en zwembad (foto copyright IHG)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een korte vlucht vanuit Brussel met Iberia kwamen we aan op de luchthaven Madrid-Barajas  (MAD). Er is een ruime keuze aan openbaar vervoer om naar het Indigo Gran Via hotel in het stadscentrum van Madrid te gaan. We opteerde deze maal voor de metro. Een vrij eenvoudige en vlotte optie, tenminste nadat je de juiste keuze hebt kunnen maken uit de verschillende ticket opties. 40 minuten, 2 overstappen en enkele trappen later kom je aan in het centrum. Nog dichter bij het hotel en je zou in de kelder uitkomen. De metro is dus een prima keuze (6 euro pp). Ben je met z’n vieren is er echter niet veel verschil met de prijs van een taxi rit.

Grand Via Madrid
Grand Via Madrid

Het Indigo Hotel Madrid is gelegen in een zijstraat van… inderdaad de Grand Via, een grote verkeersader/winkelstraat in het centrum van Madrid. Wat meteen opvalt is de netheid of eerder het gebrek aan daaraan in de directe omgeving van het hotel. Aan de urinegeur, die in veel straten behoorlijk penetrant kan zijn, is waarschijnlijk niets te doen. Maar naast het hotel lag behoorlijk wat troep op het trottoir. Het lijkt me een kleine moeite om als hotel ervoor te zorgen dat de directe omgeving van het hotel netjes is.

Check in

Bij de balie zijn 2 computers voorzien, er werd echter maar 1 gebruikt (hoewel er 2 medewerkers stonden) waardoor de check-in niet erg vlot verliep (+-20 min). Wel werd ons voorgesteld een drankje te nuttigen in de bar beneden. Ik had wel trek in een frisse pint maar een drankje kiezen behoorde niet tot de opties. Het aangeboden drankje bleek een vrij zoete mocktail te zijn. Op zich niet slecht.

Bar Indigo Madrid (foto copyright IHG)
Lobby Bar Indigo Madrid (foto copyright IHG)
welkomstdrankje
Welkomstdrankje

Bij het inchecken werd een upgrade aangeboden en de keuze tussen een voucher voor een drankje of 600 IHG punten als Platinum member (400 voor Gold). Ik neem steeds de punten daar deze meetellen voor je IHG status! Bij dit hotel kan je trouwens 5000 IHG bonuspunten extra kopen, die eveneens meetellen voor je status. (Wil je meer dan 5000 punten extra, boek dan losse nachten)

Ook werden we uitgenodigd voor een feestje op de rooftop bar (12e verdieping) die avond. Gelukkig isoleren de ramen goed want we sliepen op de 9e verdieping en behalve zeer flauwe beats was er niets te horen.

Kamer

Wat het verschil is tussen een standaard kamer en de upgrade is me niet helemaal duidelijk. De kamer was vrij klein (en donker) en had straatzicht. Uit de website van het hotel meen ik te kunnen afleiden dat dit laatste het verschil is. Afgaande op de foto’s zou ik adviseren een hoekkamer te vragen daar deze langs beide kanten ramen tot aan de vloer heeft.

photo 1-3

Hoekkamer (foto copyright IHG)
Hoekkamer (foto copyright IHG)

De aanwezigheid van een iPod docking (wekkerradio) vind ik steeds een pluspunt net als een (N)espressomachine. Het leven is te kort voor slechte koffie! Bij aankomst stond er een bordje met gedroogde ham, crackers en een klein flesje wijn te wachten. De derde dag stond er een fruitmandje.

photo 9

De kamer ziet er op het eerste zicht goed afgewerkt uit, maar de laminaat vertoonde op meerdere plaatsen een gleuf van ongeveer een centimeter. Een pluspunt is de aanwezigheid van een echte deur naar de badkamer, echter het ontbreken van een toiletborstel vind ik een minpuntje.

minpuntje voor afwerking
Minpuntje voor afwerking

Een bad is niet aanwezig, wel een lekkere regendouche en sfeerverlichting.

Sfeerverlichting badkamer
Sfeerverlichting in de badkamer

photo 3-1

Rooftop bar

De rooftop bar is leuk om na een dag wandelen even bij te komen met een drankje. Duiken in het zwembad zou ik ten stelligste afraden tenzij je in een rolstoel wil belanden. Het is namelijk eerder een plonsbad, met een diepte van 85cm. Het water is niet verwarmd vermoed ik, daar het redelijk koud was. Uit het water zorgt een sprenkler systeem voor aangename verkoeling!

Rooftop bar en zwembad (foto copyright IHG)
Rooftop bar en zwembad (foto copyright IHG)
rooftop bar Indigo Madrid
Rooftop bar (foto copyright IHG)

Service

Behalve de vertraging bij het inchecken is verder alles vlot verlopen op een detail na – bij het verlaten van de kamer de eerste ochtend hadden we het “pls make up my room” bordje aan de deur gehangen. Bij terugkomst was het bordje terug in de kamer gehangen maar was de kamer echter niet schoongemaakt. Na dit te melden werd dit euvel vlot verholpen.

Over het ontbijt kan ik niets vertellen daar we dit niet in het hotel genuttigd hebben.

Conclusie

Een centraal gelegen, en nieuw, hotel met vriendenlijk personeel. Maar bij een volgend bezoek aan Madrid zal ik eerder het Intercontinental Madrid uitproberen, het is minder centraal gelegen maar goedkoper! Ik vind de positionering van de Indigo hotels over het algemeen een beetje raar. Ze zijn soms duurder dan Intercontinentals in de zelfde stad  (met award nights is het meestal omgekeerd) maar je krijgt er niet de zelfde service of grandeur voor.

Overzicht

Voordelen

nieuw hotel
rooftop bar met zwembad
centrale ligging

Nadelen

relatief duur (duurder dan IC Madrid)
kleine kamer
kleine details

kamer

voorzieningen

service

value

Algemene Waardering

Conclusie

Nieuw centraal gelegen hotel met vriendelijk personeel maar hier en daar een schoonheidsfoutje.

3.6

Reacties

  1. Steven Tor Steven Tor zegt

    Oh, net op tijd deze review. Ik vertrek over twee weken naar Madrid en vroeg me af of ik dit hotel zou boeken of niet 🙂 (nee dus…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *