IHG – Friends & Family Rate

IHG Friends Family Rate

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De InterContinental Hotels Group, of IHG, met o.a. InterContinental, Crowne Plaza en Holiday Inn, heeft een Friends & Family Rate, met kortingen die kunnen oplopen tot 30% van de normale tarieven. Het goede nieuws: iedereen wordt blijkbaar beschouwd als ‘Friend’ of ‘Family’, want deze rate is beschikbaar voor iedereen! De kortingen variëren per hotel en het gebruik van dit tarief brengt wel wat voorwaarden met zich mee. Nieuwsgierig? Of sowieso altijd op zoek naar korting? Lees dan verder.

Hoe boek ik deze rate?
– Via deze link kom je op de Friends & Family pagina van IHG, hier kan je zoeken naar het gewenste hotel.
– Indien de boeking is gemaakt, print dan ook de voucher uit (klik hier), vul ‘m in en neem het mee. Bij het inchecken kan hiernaar worden gevraagd.

Zoals eerder gezegd, de kortingen zijn per hotel verschillend, doe dus eerst research, want het kan zijn dat er tarieven worden aangeboden die lager zijn dan de F&F Rate.

Laten we wat voorbeeldjes zoeken om een idee te krijgen van de kortingen: een weekendje in het InterContinental Hotel in Dusseldorf met in het linkerrijtje de normale tarieven, en in het rechterrijtje de tarieven via de IHG Friends & Family website (afgebeelde tarieven zijn per nacht). Voor de goedkoopste kamer scheelt dit ruim 30 euro per nacht, en boek je een suite dan scheelt het zelfs meer dan 60 euro per nacht, best een aardige korting!

IC DUS Rates
InterContinental Dusseldorf – Best Available Rate / F&F Rate

Voor het tweede voorbeeldje zoeken we het iets verder van huis: een mid-weekje in het InterContinental in Jakarta, een van m’n favoriete hotels in de hoofdstad van Indonesië, al is het alleen maar om de voortreffelijke room-service. 😉
Ook hier gaat het niet om aanzienlijke bedragen (een verschil van 25 USD bij een standaard kamer tot 40 USD bij een Studio Suite), maar met het geld dat er wordt bespaard kan er met gemak een rijsttafel voor een heel gezin worden besteld, helemaal niet verkeerd!

IC JKT Rates
InterContinental Jakarta – Best Available Rate / F&F Rate

 

Nu het belangrijkste: de voorwaarden!
– Het gaat meestal om een prepaid, non-refundable tarief. Met andere woorden, gelijk betalen bij het maken van de boeking, wijzigingen en annuleringen zijn niet mogelijk.
– Op de Friends & Family Rate kunnen geen IHG Rewards Club punten en/of nachten worden gespaard. (Lees hier meer over IHG Rewards Club, het loyaliteitsprogramma van IHG)
– Bij de meeste hotels moet de Friends & Family Rate minimaal 7 dagen van tevoren worden geboekt.
– De voordelen als IHG Elite Member (Gold, Platinum, Ambassador, Royal Ambassador) worden op de Friends & Family Rate niet altijd gehonoreerd.

Conclusie:
De Friends & Family Rate van IHG kan heel interessant zijn, maar boek deze alleen indien je zeker bent van je reisdata, en als je niet per se IHG Rewards Club punten hoeft te sparen.
Aangezien de kortingen per hotel heel erg kunnen verschillen raad ik je aan om de tarieven altijd even te vergelijken voor het maken van de boeking.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *