Iberia introduceert nieuwe A350 business class2 min leestijd

Airbus A350 van Iberia (Bron: Iberia)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Iberia gaat een nieuwe type business class met deuren installeren op de nog te leveren Airbus A350 toestellen. Dat maakte de Spaanse maatschappij deze week bekend tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers. Vorig jaar kwam British Airways ook al met een nieuw type business class aanzetten.

Iberia komt met nieuwe business class

Iberia heeft op dit moment in totaal 12 Airbus A350 toestellen in de vloot zitten. Deze zijn allemaal uitgerust met dezelfde business class die ook op de Airbus A330 toestellen zit. Daarnaast heeft de Spaanse maatschappij ook nog 8 Airbus A350 toestellen in bestelling staan. Het is de bedoeling dat al deze nieuwe nog te leveren toestellen worden uitgerust met een nieuw type business class met deuren. Het is de bedoeling deze toestellen met nieuwe business class vanaf december in de vloot te hebben. Ondertussen is bekend dat de nieuwe stoelen zullen geleverd worden door Recaro. Of deze ook over deuren zullen beschikken is nog niet door Iberia zelf bevestigd maar er zit wel een grote kans in. Dit omdat deze toestellen van het type CL6720 zijn. Dit is de opvolger van de CL6710 stoelen die op dit moment al te vinden zijn bij o.a. El Al, TAP Portugal en Azul. Al deze stoelen zijn opgesteld in een staggered positie.

Iberia, Business Class
Iberia business class op de Airbus A330. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Of alle huidige Airbus A330 en A350 toestellen ook worden uitgerust met dit nieuwe type business class is nog niet bekend. Voor de A330 toestellen zou dat echter wel een derde revisie betekenen aangezien deze toestellen rond 2015 ook al zijn voor zien van de destijds nieuwe business class. Daarnaast heeft Iberia ook nog 8 Airbus A321XLRs toestellen in bestelling staan. Welk type business class er op die toestellen komt is ook nog niet bekend.

Conclusie

Dat Iberia met een nieuw type business class op de nog te leveren Airbus A350 toestellen komt is natuurlijk goed nieuws. De huidige stoelen zijn prima maar op dit moment wel wat gedateerd. Veel maatschappijen wereldwijd beschikken tegenwoordig namelijk steeds meer over een business class met deuren waardoor de passagier meer privacy krijgt.

Uitgelichte afbeelding: Iberia

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *