Iberia test digitale kranten2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In navolging van vele hotelketens en vliegmaatschappijen start ook Iberia nu een test met digitale kranten en tijdschriften. Met de PressReader app kunnen Iberia reizigers duizenden tijdschriften en kranten downloaden om tijdens de vlucht te lezen. De Spaanse maatschappij geeft nog niet alle reizigers toegang tot de nieuwe app. In een volgende fase zal de apart app worden geïntegreerd met de Iberia app.

Iberia Plus

Leden van loyaliteitsprogramma Iberia Plus kunnen tijdens hun boeking aangeven dat ze gebruik willen maken van de digitale kranten- en tijdschriftenservice. Via de app PressReader (beschikbaar voor Android en iOS) kun je inloggen bij de maatschappij. In deze app is een zeer groot aanbod beschikbaar van kranten, tijdschriften, magazines en andere publicaties. Reizigers die gebruikmaken van de Premium Lounges in Madrid krijgen deze service ook aangeboden. In de lounges kun je bij de desk een code krijgen die te activeren is op pressreader.com/iberia. De code is 24 uur geldig.

KLM

Andere bedrijven die ook met PressReader werken zijn bijvoorbeeld Cathay Pacific, AccorHotels en Qantas. Er zijn natuurlijk ook alternatieve diensten. Maar eigenlijk bieden ze allemaal hetzelfde aan. Het gaat namelijk om digitale kranten en tijdschriften. KLM gebruikt ook een vergelijkbare service. Deze is geïntegreerd in de KLM Media App. Dit werkt iets anders, aangezien het aantal titels dat je kunt downloaden afhankelijk is van je deelnemersniveau binnen Flying Blue. Hoe hoger je niveau, hoe meer titels je kunt downloaden. Business Class reizigers en Flying Blue Silver, Gold en Platinum deelnemers mogen onbeperkt tijdschriften downloaden. Het aanbod van KLM zelf is wel beperkter dan PressReader.

PressReader is ook gemakkelijk te lezen op mobiele apparaten (Bron: PressReader)
PressReader is ook gemakkelijk te lezen op mobiele apparaten (Bron: PressReader)

Toegang

Hoe lang je gebruik kunt maken van de PressReader service hangt af van je ticket. Reis je in Economy of Premium Economy? Dan krijg je 24 uur toegang. Reis je in Business Class of ben je Iberia Plus Oro deelnemer? Dan krijg je 48 uur toegang. Iberia Plus Platino deelnemers krijgen 72 uur toegang. En Infinita en Infinita Prima klanten krijgen zelfs 10 dagen lang toegang tot alle kranten en tijdschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *