HYATT REGENCY KEULEN5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op ruim een uur rijden vanaf de Nederlandse grens bij Zevenaar ligt de stad Keulen. Reden voor mijn bezoek dit keer was de beroemde kerstmarkt. Als trouwe Hyatt fan koos ik natuurlijk voor het vijfsterren Hyatt Regency hotel Keulen gelegen aan de Rijn op loopafstand van het centrum. Een goede keuze zo bleek achteraf.

De kamerprijs van zaterdag op zondag tijdens een willekeurig weekend tijdens de kerstmarkt bedroeg minimaal €250 per nacht, daarom besloot ik een Points & Cash boeking te maken. Het hotel is een categorie 4 hotel, oftewel 7.500 punten per nacht plus bijbetaling van USD100. Daarbij had ik voor 2015 nog een aantal Diamond Suite Upgrades over en ik besloot een DSU in te zetten voor deze boeking. Er was nog een suite beschikbaar en hierdoor kreeg ik een fraaie Regency Suite van 114 m2 toegewezen op de 6e (en hoogste) verdieping met uitzicht op de Rijn en de Dom van Keulen. De reguliere prijs van deze suite was EUR 810 per nacht, dus al met al had ik een goede deal.

Hyacinten Suite
Hyacinten Suite

Ligging

Het hotel is gelegen aan de Rijn nabij de spoor- en voetgangersbrug van stadsdeel Deutz naar het centrum v.v. De auto kan in het weekend voor EUR 4 per dag geparkeerd worden rond het hotel, maar ik koos voor de parkeergarage wat EUR 27 per nacht kost. Nadat we de auto in de garage geparkeerd hadden gingen we richting de receptie.

Omdat het nog ochtend was had ik al de verwachting dat de kamer nog niet klaar zou zijn, wat inderdaad het geval was. We kregen echter zeer attent een voucher aangeboden voor een drankje in de bar beneden zodat we daar konden wachten. Wij maakten daar echter geen gebruik van, immers de kerstmarkt stond op het programma en de kamer hadden we niet direct nodig. We lieten de bagage achter bij de concierge en wij vertrokken naar het centrum dat te voet circa 10 tot 15 minuten van het hotel is verwijderd.

Hyatt Regency Keulen Club lounge

Kamer

Bij terugkomst rond 16.00 uur was de suite gelukkig klaar en vertrokken wij naar de 6e verdieping. Dit is ook de etage waar de Club Lounge is gevestigd.
De kamers zijn niet nieuw, maar in zeer goede staat en schoon! Er zijn feitelijk twee soorten suites (naast een verschil in uitzicht), een suite met een groot bed en een suite met twee dubbele bedden (en dan bedoel ik echte dubbele bedden van 140cm breed, dus ook geschikt voor families). Allebei de suites hebben een aparte woonkamer met een apart gasten toilet, en daarnaast een ruim bureau, een grote comfortabele bank en een kleine “keuken” zonder kookgelegenheid maar met een goed gevulde minibar. De minibar was inclusief bij de suite, verder was er nog een Nespresso apparaat en een waterkoker. Onze aparte slaapkamer had een mooi uitzicht op de Rijn. De badkamer was voldoende ruim en voorzien van een bad, een aparte douche met heerlijke Molton Brown toiletartikelen. De waterdruk van de douche was zeer goed, en vooral erg warm. Wifi is overal in het hotel gratis bereikbaar en de snelheid was voldoende tot goed.

Hyatt Regency Keulen kamerHyatt Regency Keulen minibarHyatt Regency Keulen Molton Brown toiletriesHyatt Regency Keulen woonkamerHyatt Regency Keulen woonkamer2
Club Lounge

In de middag staat er tussen 15.00 en 17.00 uur taart, koekjes en chocolade klaar. En in de avonduren tussen 18.00 en 20.30 uur is er een klein buffet aanwezig met diverse kleine hapjes, diverse salades, een soep en soms daarbij nog een warm gerecht zoals een pasta. Tevens 4 soorten toetjes. Er is witte wijn, rose, brut en rode wijn alsmede enkele bieren. Sterke drank wordt niet geschonken in de Club Lounge. Ondanks dat het geen erg grote ruimte is valt het aanbod tijdens de avonduren zeer mee! De gerechten zijn van zeer goede kwaliteit, er worden constant nieuwe gerecht gebracht en er is voldoende keus. Een erg goede club (m.i. beter dan bijvoorbeeld de Club Lounge van het HR Düsseldorf). Toegang tot de Club Lounge hebben gasten die verblijven in een suite of Clubkamer op de 6e verdieping alsmede gasten die de Diamond status hebben bij Hyatt.

Hyatt Regency Keulen Club Lounge
Hyatt Regency Keulen Club Lounge

Ondanks de goede ervaring de avond ervoor in de Club Lounge besloten wij de volgende ochtend toch het ontbijt te nuttigen in het grote restaurant beneden. Als Diamond lid bij Hyatt heb je in veel gevallen de mogelijkheid om naast het ontbijt inde Club Lounge ook het ontbijt te genieten in het reguliere restaurant, en gelukkig konden wij ook in Hyatt Regency Keulen van de keuzemogelijkheid gebruik maken. Het aanbod in het hoofdrestaurant is bijzonder goed, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Vers geperste fruitsappen, smoothies, vele broodsoorten, vers gebakken wafels, taarten, verse zalm en champagne. Alles was aanwezig en van zeer goede kwaliteit!

Van dergelijke buffetten eet ik altijd weer meer dan goed voor mij is, dus brachten we op zondagochtend nog even een bezoekje aan het zwembad om wat calorieën te verbranden. Het 15 meter binnenzwembad van het hotel is eigenlijk best groot, er is een aparte jacuzzi en tevens een stoombad en een grote sauna. Daarnaast een ruime fitnessruimte, maar die sloeg ik over deze keer.

Hyatt Regency Keulen zwembad

Samenvatting

Voor mij is het hotel één van de betere Hyatt hotels in Duitsland met een goede ligging nabij het centrum van Keulen. Niet het meest moderne hotel, maar wel een hotel voorzien van een prima Club Lounge, een fantastische ontbijtbuffet en een fijne wellness. Een terecht 5-sterren hotel.

Enige nadeel is wellicht het parkeren dat met EUR 27 per nacht niet echt goedkoop is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *