Hyatt Regency Amsterdam Viert Groots Opening

Hyatt Regency Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op 8 juni opende het Hyatt Regency Amsterdam officieel haar deuren en dat werd groots gevierd. Dit is het derde hotel in de Hyatt reeks van Nederland en de eerste met de Regency status. Onze partnershipmanager van InsideFlyer Amy Riedeman en blogster Susan Poeder waren beiden aanwezig bij deze feestelijke opening.

 

 Hyatt Regency Amsterdam
vlnr: auteur Susan Poeder, Loran von Liebenstein, salesmanager Amy Riedeman, Sheran Nasrulah.

 

In april en mei werd het hotel aan de Sarphatistraat al even voorzichtig gepresenteerd, maar sinds juni is het officieel geopend. Tijdens de opening krijgen de genodigden een exclusieve rondleiding door het hotel. In iedere kamer zit een acteur die de verschillende type gasten moeten voorstellen. De business room toont een goedgeklede zakenman, de family room een gezin dat gezellig tv zit te kijken. Wat prettig is aan de kamers voor de zakelijke bezoeker, is dat het bureau de kamer inkijkt zodat je niet hoeft te werken met je gezicht naar de muur, wat in veel hotels het geval is.

 

De decoratie van de kamers is ook zeer fraai. In het gehele hotel zijn botanische kunstwerken te vinden die geïnspireerd zijn op de Artis en de botanische tuin de Hortus. Ook in de lobby en bij de bar is veel aandacht besteedt aan groen wat het hotel een rustige en elegante uitstraling geeft.

 

Hyatt Regency Amsterdam
Een van de botanische kunstwerken in een kamer. De artiest combineert losse botanische elementen en creëert op die manier nieuwe fictieve bloemen. Foto: Susan Poeder

 

Dit prachtige eindresultaat kwam niet zonder de nodige bloed, zweet en tranen. Paul Geertman is eigenaar van Aedes Real Estate en ontwikkelde samen met UBM Development het gehele project. Voorheen was dit pand het voormalige Emma Kinderziekenhuis. Geertman: “We hadden een bouwperiode van 3,5 jaar in gedachten, maar zagen dat we gedeeltes van het oude ziekenhuis konden behouden. Hier ging dus meer tijd in zitten. Daarnaast stuitten we op archeologische vondsten van 17de-eeuwse vestingwerken. Uiteindelijk is het project na 7,5 jaar volbracht, maar die jaren zijn het meer dan waard geweest.”

 

Mama Makan

Naast dat het hotel in de schijnwerpers staat, wordt er ook bijzonder aandacht besteed aan het Indische Grand Café Mama Makan waar oosters wordt gekookt met Europese invloeden. In bescheiden porties kunnen de gasten tijdens de opening proeven van de (Indische) lekkernijen. Bietenmousse, terrine, risotto… Allemaal heerlijk op smaak dankzij de ingevlogen Indische kokkin van Hyatt Jakarta. Helaas moet ik wel zeggen dat er niemand kan tippen aan de saté ayam van mijn eigen nenek (oma), maar zo hoort het ook gewoon te zijn. Gelukkig maakt het het toetjesbuffet een hele hoop goed.

 

 Hyatt Regency Amsterdam
Een kleine greep uit het culinaire paradijs van Mama Makan. Foto: Susan Poeder

 

Dit alles heeft natuurlijk een prijskaartje. Een ontbijtbuffet bij Hyatt kost 22 euro, maar daar mag je ook wat van verwachten. De kamerprijzen beginnen bij 230 euro per nacht. InsideFlyer heeft eerder aandacht besteed aan Hyatt Regency Amsterdam en voor verdere specificaties van het hotel kun je hier verder lezen. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer of wil je binnenkort het hotel of het restaurant zelf bezoeken? Houd dan onze website goed in de gaten, want er komt een leuke winactie aan!

 

 Hyatt Regency Amsterdam

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *