Hotel Indigo Düsseldorf

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs was ik in Düsseldorf en het leek me leuk om Hotel Indigo eens uit te proberen. De hotels met de merknaam Hotel Indigo zijn onderdeel van IHG (Intercontinental Hotels Group) en moeten luxe uitstralen , maar tegelijk ook hip zijn.
Het is een wat aparte positionering tussen Intercontinental, Crowne Plaza en Holiday Inn, maar grofweg zou je kunnen zeggen dat het een hippe en iets luxere versie van Holiday Inn is. De kamerprijzen zijn over het algemeen hoog.

Er zijn (nog) niet veel Indigo hotels in Europa. Op dit moment zijn er maar 18 hotels in Europa, waarvan drie in Duitsland. Maar dit aantal is groeiende. In diverse steden worden Hotel Indigo’s geopend, zoals recentelijk in St. Petersburg en Parijs. In Helsinki wordt binnenkort ook een Indigo geopend.

Hotel Indigo Düsseldorf
Hotel Indigo Düsseldorf

Het Hotel Indigo in Düsseldorf is ook nog maar net een jaar in bedrijf, dus alles nog vrij nieuw! Bij aankomst vond ik het gebouw er aan de buitenkant niet heel inspirerend uitzien, maar de entree was netjes en inderdaad, vooral hip!

Zicht vanuit de lobby richting restaurant/bar
Zicht vanuit de lobby richting restaurant/bar

De ontvangst bij de receptie was in één woord ge-wel-dig! Wat een enthousiasme! Een gezellig praatje, of ik een lange reis had gehad en allerlei tips over de omgeving. Ook bij later contact met de receptie merkte ik steeds weer hetzelfde enthousiasme…
Ik vraag me af: zou het Indigo-personeel hier een speciale training in krijgen? In het Indigo hotel in Berlijn, waar ik ook een keer heb overnacht, had ik dezelfde ervaring! Hoe dan ook, wat mij betreft voor de receptie een dikke plus!

De kamer

Ik kreeg een upgrade vanwege mijn platinum status bij IHG en kreeg een kamer toegewezen op de zesde en tevens bovenste verdieping. Deze King Executive Room had dan ook een balkon met een gezellig zitje!

Kamer in Indigo Hotel Düsseldorf
Kamer in Indigo Hotel Düsseldorf

De kamer was ruim, netjes en modern ingericht. Ook op de muren geen klassiek behangetje, maar strak wit met moderne afbeeldingen aan de muur. In mijn kamer was paars de basiskleur, zowel op de muur als als rond het bed, dat met blauwe accenten zoals stoel en kussens was gecombineerd. Het aardige is dat niet iedere kamer er hetzelfde uitziet, maar dat ook met deze kleuren gespeeld wordt.

Moderne inrichting...
Moderne inrichting…
Stoel met designlamp
Stoel met designlamp

Het was alleen enorm warm in de kamer! Direct de verwarming uitgezet en de balkondeur open, zodat er verkoelende lucht naar binnen kon komen…

Het bureau stelde niet zoveel voor. Handiger als tafel om wat spullen op te leggen dan om aan te werken. Maar er was een comfortabele stoel met design lamp voor sfeerlicht. Ook een iPod docking op het nachtkastje naast het bed.

Het bed was mooi opgemaakt met (sier)kussens en het matras voelde zo lekker aan, dat ik bij wijze van spreken direct al had willen slapen! Het was een erg dik matras en ook de kussens waren van ideale dikte.

Nespresso koffie!
Nespresso koffie!

Een Nespresso-apparaat! Daar word ik altijd blij van en ik had behoorlijk zin in een kopje koffie.
Aangezien de kamer ook een balkon had, én het mooi weer was, was een kop koffie drinken op het balkon met een sigaretje erbij dan ook helemaal fijn!

Balkon met zitje bij kamers op bovenste verdieping
Balkon met zitje bij kamers op bovenste verdieping

Badkamer

De badkamer was prachtig. Smaakvol ingericht en met een mooie douche. Ik houd er nooit zo van om te douchen in een badkuip, dus een ruime douche zoals deze, is ook weer een plus. Er stonden toiletartikelen van Aveda te beschikking.

Aveda toiletartikelen
Aveda toiletartikelen

Aan de muur zat een display met allerlei knopjes en ik had het idee dat hier eventueel vloerverwarming mee ingesteld kon worden, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd. Sterker nog, ik snapte eigenlijk niet precies hoe het werkte en aangezien het mooi weer was, heb ik me er verder niet in verdiept.

Stijlvolle badkamer
Stijlvolle badkamer
Ruime douche-ruimte
Ruime douche-ruimte

Het hotel beschikt nog over een fitness zaal in de kelder, maar daar heb ik geen gebruik van gemaakt.

’s Avonds is de bar op de begane grond sfeervol verlicht en het is een gezellige plek om nog een drankje te doen.

Sfeervolle bar...
Sfeervolle bar…

Ontbijt

Na een prima nacht in dat (inderdaad) heerlijke bed was het tijd voor het ontbijt. De ontbijtzaal bevindt zich ook op de begane grond aan de andere kant van de bar. Helaas had wat ontbijt betreft een wat mindere ervaring. Nu kan het natuurlijk zijn dat ik net toevallig het slechtste moment had uitgekozen om mijn bord te vullen en dat doe ik dan graag met ei en spek. Allebei op!! En in de bak waar spek zou moeten zitten, lagen nog een paar zwart-geblakerde stukjes!

Hmm, roerei op...
Hmm, roerei op…
Spek op! (op een paar aangebrande stukjes na)
Spek op! (op een paar aangebrande stukjes na)

Ik vulde mijn bord dus eerst maar met wat andere dingen. Toen ik wilde gaan zitten, bleek dat er geen enkele tafel meer was waar bestek lag. Er liep in het hele restaurant slechts één medewerkster rond die steeds aan het heen-en-weer rennen was en zij bracht me bestek met excuses. Ook bracht ze me een hele thermoskan met koffie.

Een hele thermoskan koffie...
Een hele thermoskan koffie…
Ontbijtbuffet
Ontbijtbuffet

De bakken met ei en spek waren even later weer aangevuld. Ik had ook een ei op bestelling kunnen doen, bleek achteraf, maar dat was niet duidelijk. Het ontbijt was verder prima, maar de keuze was beperkt. Voor een Hotel Indigo had ik er meer van verwacht. Het ontbijt was in mijn beleving bijna vergelijkbaar met een ontbijt in een Holiday Inn Express.

Conclusie

Het was een erg leuke ervaring om eens in een Indigo Hotel te overnachten. Het personeel was ontzettend vriendelijk en enthousiast en de kamer was mooi en comfortabel. Ontbijt viel wat tegen, daar had ik meer van verwacht.
Aangezien Indigo Hotels over het algemeen flink geprijsd zijn, kan het voorkomen dat een overnachting in een Intercontinental hotel vrijwel hetzelfde geprijsd is. In zo’n geval zou ik waarschijnlijk voor Intercontinental kiezen, maar hou je van een luxe designhotel zonder al te veel protocol, dan is Hotel Indigo the place to be!

Kijk hier (klik) voor al onze andere hotel artikelen – reviews, promoties en nieuws. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *